Ez állatkínzásnak számít?
Az ismerősöm kutyája oltatva, féregtelenítve van, kutyaiskolába hordja a gazdája és hetente hatszor kap ételt. Péntekenként egyáltalán nem ad neki enni, mert hogy ragadozó és hogy a vadaknak se jut mindig zsákmány. (Ezt én egyáltalán nem értem.) Ha a kutyája hagy valamennyi ételt, akkor csak azt kapja meg másnap. Ha csak egy falatot hagy, akkor az a másnapi adagja. 5 négyzetméteres kennelben tartja az állatot és naponta csak egyszer viszi el egy 20-30 perces sétára. Hetente egyszer játszik vele, fél óránál azonban nem többet.
A kutya harapdálja magát, ezért folyton sebes a lába. Ez miatt egy tölcsért rak a fejére (amit műtétek után alkalmaznak), és hetek óta így van egész nap a kutya. Szemmel láthatóan zavarja, próbálja levenni magáról. Ordítozással és kannázással fegyelmezi, vagyis állítása szerint neveli. (Kannázás: Egy kannába rak követ és ha a kutya valamit csinál (pl. ugat, nyüszít, ugrál), akkor hozzávágja.)
A kutya egy ivartalanított német dog. Rengeteget nyüszít, ugat, morog és "sír". Egyébként házi kedvencnek van tartva.
Most én vagyok a hozzá nem értő laikus és ez így teljesen rendben van? Ő erre a kérdésemre azt mondta hogy nem értek hozzá, a kutya teljesen rendben van, és ő kiváló gazdinak tartja magát. Szerintetek?
Az ismerősöd kezébe semmilyen állatot nem adnék. Szerencsétlen kutya.
Én a helyedben hívnám az állatvédőket, TÉNYLEG hívnám. Amint lehet.
Az étellel nem a koplaltatás a baj,hanem hogy egy dogot napi egyszer etet.Így hatalmas a gyomorcsavar esélye,amit jó eséllyel észre sem venne,mert lesz_rja a kutyát,és hamarabb pusztul el.
A másik a kenneltartás.A dog,hiába óriás testű,bent a helye,mert megfagy és nagyon igényli az emberi társaságot.
A tölcsér is állatkínzás ebben a formában,mert a kutya szenved.
Ez nem kiképző,ez egy mezei tróger köcsög,aki a kutyán éli ki a hatalom és az irányításvágyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!