Hogy hagyhattok ennyi időre egy állatot?
Akár még jobb dolga is lehet, mint egy kertes házban. Ha a gazda nem akarja, hogy a kutya szétszedje a lakást naponta le kell fárasztani, élményeket kell neki biztosítani. A gazda hazaérkezésétől az ismételt munkába indulásáig együtt van a kutyával.
Sok kerti kutyára csak néha néznek rá, kevesebbet sétáltatják stb. de ezek nem a kerttől, hanem a gazdától függenek
Hát ja, nem bánnám ha egész nap azt csinálnék amit csak akarok, nem kellene dolgoznom, eltartanának, télen a melegben nyáron a hűvösben fedett helyen lehetek, napi 3x órákat foglalkoznának csak velem, és azon a 9 órán kívül azzal lehetek, akit szeretek, és engem is szeretnek. Ellenben az általad felvázolt átlagos kerti kutyával, akire sokszor rá sem néznek egész nap csak amíg kivágják elé a moslékot.
Inkább lennék jó gazdával megáldott panel kutya mint kertbe száműzött kerti kutya. Mint ahogy előttem írták, nem a lakhelytől függ, hanem a mozgás, foglalkozás mértékétől, és hogy összesen naponta mennyit van a gazdájával. A kutyát baromira nem fogja érdekelni, hogy kerítés vagy fal veszi körül, egyik kutya sem futkározik egész nap csak úgy.
Reggel másfél órás séta/futkározás van. Utána alig várja, hogy kitegyük a lábunk és aludhasson. Hétvégén is alszik egész délelőtt, mivel ehhez van szokva.
A kutya teljesen jól tudja kapcsolni a pihenés/aktivitás dolgot. Ha unatkozna tudnának róla, hiszen keresne elfoglaltságot..(szőnyegrágás, lakásátalakítás). Ha rendesen le van fárasztva egy kutya és foglalkoznak vele, akkor simán kibír 8-10 órát nyugiban. A természetben sem rohangálnak egyfolytában az állatok. Egész nap heverésznek, néha elmennek járni egyet.
Mert rohadt szemét állatkínzók vagyunk.
Én panelban laktam bullmasztiffal. És képzeld, szegény pára végigaludta azt a 9 órát, amíg dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!