Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hagyhattok ennyi időre...

Hogy hagyhattok ennyi időre egy állatot?

Figyelt kérdés
9-10 órára egyedül egy lakásba bezárva egy kiskutyát. Ha még kertes házban laktok az még oké, meg ha nagy kutya. De amióta Pestre költöztem, egyre inkább azt tapasztalom, hogy még dolgozik mindenki, addig szegény kutya otthon bezárva... Mit tud addig csinálni szegény?
2014. okt. 13. 11:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Miért a kertben mitől más?
2014. okt. 13. 12:06
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Ha jól van szoktatva akkor alszik. Az mivel jobb ha a kutya ki van b*szva a kertbe, és napjában egyszer etetik? Vagy ha bent csücsül egy 'cellában' a menhelyen/gyepin?
2014. okt. 13. 12:12
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Akár még jobb dolga is lehet, mint egy kertes házban. Ha a gazda nem akarja, hogy a kutya szétszedje a lakást naponta le kell fárasztani, élményeket kell neki biztosítani. A gazda hazaérkezésétől az ismételt munkába indulásáig együtt van a kutyával.

Sok kerti kutyára csak néha néznek rá, kevesebbet sétáltatják stb. de ezek nem a kerttől, hanem a gazdától függenek

2014. okt. 13. 12:17
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Az enyém konkrétan alszik. Mivel indulás előtt és érkezés után is lefárasztom. Kerti kutya meg ki van cseszve, oszt csókolom.
2014. okt. 13. 12:22
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

Hát ja, nem bánnám ha egész nap azt csinálnék amit csak akarok, nem kellene dolgoznom, eltartanának, télen a melegben nyáron a hűvösben fedett helyen lehetek, napi 3x órákat foglalkoznának csak velem, és azon a 9 órán kívül azzal lehetek, akit szeretek, és engem is szeretnek. Ellenben az általad felvázolt átlagos kerti kutyával, akire sokszor rá sem néznek egész nap csak amíg kivágják elé a moslékot.

Inkább lennék jó gazdával megáldott panel kutya mint kertbe száműzött kerti kutya. Mint ahogy előttem írták, nem a lakhelytől függ, hanem a mozgás, foglalkozás mértékétől, és hogy összesen naponta mennyit van a gazdájával. A kutyát baromira nem fogja érdekelni, hogy kerítés vagy fal veszi körül, egyik kutya sem futkározik egész nap csak úgy.

2014. okt. 13. 12:50
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Reggel másfél órás séta/futkározás van. Utána alig várja, hogy kitegyük a lábunk és aludhasson. Hétvégén is alszik egész délelőtt, mivel ehhez van szokva.

A kutya teljesen jól tudja kapcsolni a pihenés/aktivitás dolgot. Ha unatkozna tudnának róla, hiszen keresne elfoglaltságot..(szőnyegrágás, lakásátalakítás). Ha rendesen le van fárasztva egy kutya és foglalkoznak vele, akkor simán kibír 8-10 órát nyugiban. A természetben sem rohangálnak egyfolytában az állatok. Egész nap heverésznek, néha elmennek járni egyet.

2014. okt. 13. 12:51
 7/16 A kérdező kommentje:
Kertben egész nap az ember nem ölebet tart.
2014. okt. 13. 13:37
 8/16 A kérdező kommentje:
Ők több odafigyelést igényelnek, úgy lettek kitenyésztve. Kerti kutyusok pedig megint másképp... Kint egyébként legalább éri őket inger, persze megint más, hogy ettől függetlenül nem kéne egész nap úgy kitenni a szűrüket, hogy onnantól kezdve fittyet hányunk rájuk.
2014. okt. 13. 13:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert rohadt szemét állatkínzók vagyunk.

Én panelban laktam bullmasztiffal. És képzeld, szegény pára végigaludta azt a 9 órát, amíg dolgoztam.

2014. okt. 13. 13:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
nem biztos, hogy több inger éri összesen. Egyrészt többet sétál, másrészt amikor otthon vannak vele, több inger éri, meg sokkal jobban a falka része, mint a kerti kutya. Persze a legjobb, ha kinti-benti sok sétával, de ha ez nem megoldható, az sem feltétlen "szegény kutya".
2014. okt. 13. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!