Olyan ember válaszát várom akiknek el kellet altatni idős kutyát. Betegség vagy már nagyon idős kor miatt. Mit csinálsz helyette, fogadtál örökbe másikat, vagy más állatot?
Betegség. Rough ollie-szami mix, degeneratív mielopátia.
9 éves volt a tüneményem. Ez volt 5 hónapja. Mivel inkább szamis volt a viselkedése, nekem csak szamojéd kellett. Most pedig van egy 2 hónapos picúrom, külföldről. Nem bántam meg, nem bírtam ki kutya nélkül.
Szia!
Igen, sajnos nekem el kellett altatni 11,5 éves volt, emlődaganat miatt. De nem is ez volt az ok az altatásra, hanem az orvos miatt, mert "sintér" módjára végezte a műtétet és az ő hibájából lett rosszabbul. Nem vette ki a méhet, semmit, csak a cicijeit akarta egyenként leoperálni egy ennyi idős kutyánál. Nem mentünk bele. Az ő sebészi beavatkozása miatt nemsokára a kutya hasán lyuk keletkezett, amiből majdnem kifordultak a belei és ez visszafordíthatatlan volt már :-((. A daganat viszont visszanőtt..
Sok idő kellett, míg megemésztettem, mire új kutyám lett. De a mai napig gondolok rá, elég sokat..
Egy gyönyörűszép, hatalmas, erős dalmata kankutyánk volt, de már nagyon beteg és öreg, úgyhogy elaltattuk. De akkor volt még mellette egy másik kutyánk is, egy szintén öregecske, de azért még egészséges és életvidám puli. Hoztunk mellé egy ismerőstől egy keverék kiskutyát, de hamarosan a puli elpusztult. Úgyhogy most itt van a keverék, puli és snaucer vér, gyönyörűszép ő is, meg van egy foxi. De mindig rengeteg állatunk van, cicák, kutyák, nyuszik. Most nyúl is van vagy 30, egy szép tenyészet. :)
Mindig nagyon rossz, ha elpusztult az egyik állatunk, vagy el kell altatni, de elfogadom a halál tényét, és szeretettel adok otthont más állatoknak. Sokszor van olyan is, hogy találok egyet, leginkább cicákat, de kutyát is hoztam már haza. Persze, tudom, nem lehet minden állatot befogadni, főleg, hogy annyi kóbor kutya van... rengeteg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!