Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vizsla Túrára szeretnék...

Vizsla Túrára szeretnék menni, de nincs saját kutyosom. Vki kölcsön adná a vizsláját, aki szeretné, h a kutyusa kiránduljon egy jót?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, vizsla-őrült. Sajnos saját kutyám nem lehet a panel miatt, de nagyon-nagyon szeretnék elmenni erre a túrára egy kutyussal karöltve. Ha érdekelne írj nyugodtan üzenetet is:)

2014. okt. 12. 19:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Szia :-) lenne egy ötletem. Ha van menhely a lakóhelyed környékén, megkérdezhetnéd, hogy van-e vizslájuk. Talán kölcsönadnák, sőt szerintem lehet, hogy örülnének is neki, hogy valaki foglalkozik vele :-)
2014. okt. 12. 20:14
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Egy időben jártam, sajnos már nem, de soha nem adnám "kölcsön" a kutyámat egy idegennek. Viszont annak nem látnám akadályát, hogy csatlakozz hozzánk.
2014. okt. 12. 20:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Pont az a lényeg, h kutyussal tudjak menni:)

Az menhelyes ötlet tényleg nem rossz:))

2014. okt. 12. 20:21
 4/11 anonim válasza:
79%
19 évesen ennyi realitásérzéked nincs, hogy normális ember nem adná oda a kutyáját egy vadidegennek?!
2014. okt. 12. 20:39
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Kölcsönadni nem valószínű, hogy valaki fogja a kutyáját, hiszen valljuk be, senki sem adná csak úgy oda egy idegennek a négylábú barátját, legyen az bármilyen fajta.

Én is a menhelyet tudnám javasolni. Nem tudom, mikor van a túra de érdemes már jó előre menni és rákérdezni, hogy ha megengedi a menhely és elviheted a kutyát, akkor előtte legyen időd ismerkedni vele, ne csak úgy random indulj el egy idegen kutyával.

2014. okt. 12. 20:40
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg a menhely pláne nem fog kölcsönözni egy kutyát...

Vannak fajtamentők és ideiglenes befogadók. Szerintem egy ilyen ideiglenes befogadót kéne keresni (szervezeten keresztül), aki veled EGYÜTT menne túrázni. Kölcsön jóérzésű ember nem ad kutyát senkinek. Ne vedd magadra, de honnan tudhatja a gazda/menhely hogy nem-e kerültök olyan helyzetbe, hogy nem tudod irányítani a kutyát. Pl. megijed, elszalad, kibújik a nyakörvből...Vissza fog jönni hozzád? Aligha.

Mondom, ne érts félre, ez nem ellened szól, de legyen ennyi realitásérzéked :) Nekem bullterrier keverékem van, de még apámra se merném jó érzéssel rábízni, hogy menjen vele egy kört...Simán kikészítené :D Anyámra igen, mert ismeri a hülyeségeit. Annyi apró rezdülése van egy kutyának, amire figyelni kell és amit csak a gazdi ill. sétáltató ismer...

2014. okt. 12. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Nagyon kedves ötlet, de egy idegen kutya kevés eséllyel fog engedelmeskedni neked. A menhely jó ötlet, ha előtte többször viszed sétálni, megismerkedsz vele. De ahhoz, hogy ez működjön, a kutyának full engedelmesnek kell lennie, neked pedig ismerned kell őt és értened is kell hozzá, nehogy baj történjen.
2014. okt. 12. 22:23
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

A MagyarVizsla SoS-nél érdeklődj. Neki van kennelsoruk, ahonnan lehet vinni sétáltatni kutyust. Vizslatúrára is, egy a feltétel nem engedheted el pórázról...

De kutya nélkül is jöhetsz (mi is járunk) hiszen a legtöbb kutyus úgyis el van engedve.

2014. okt. 13. 09:46
 9/11 anonim ***** válasza:
nem vagy kutyás ez látszik . tudod egy vizslatúrán a legtöbb kutya póráz nélkül , szabadon mozog. és elég egy szemvillantás, egy sípszó,egy hang, vagy egy testjel,hogy a kutya a sok ember közül a gazdihoz fusson . de a lényege a séta, ahol is a kutya szabadon ,ismétlem : szabadon mozog. na ,ezt te nem vagy képes kezelni. sőt ,még megérteni sem igazán . így talán , elmehetnél egy vizslatúrára,egyszerűen mint ember,aki tanulni szeretne. szívesen látnak . ellenben ,amikor idegen kutyával , mindennemű tudás nélkül odamész,valószínűleg nem lennél képes kezelni,semmilyen kutyát sem . kicsit talán nem gondolkodsz ?
2014. okt. 13. 09:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Fajtamentés,ideiglenes befogadás,akkor viheted.Vagy menj kutya nélkü velük,biztosan lesz gazdi,aki engedi,hogy foglalkozz a kutyájával.Van akinek több is van.de csak úgy odaadni a kutyát ismeretlenül,óriási felelőtlenség lenne.Részedről is,ha bevállasz egy ilyet.
2014. okt. 13. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!