Hogyan tudhatnám előre, hogy egy kutya nem igazán barátságos a többi kutyával, váratlanul kitámad pórázról stb? Konkrét eset lent.
Azt írtad, hogy a másik kutya rohant oda hozzátok, mellesleg flexiről (na, ez a halálom), hát akkor nem neked kell rosszul érezned magad. A te kutyád nyugodt és ha jól értelmeztem, kiszámítható. Az érthető, hogy ha nyomulnak rá, jelzi, hogy hol a határ, jelen esetben morgással, ez is okés még szerintem. A másik gazdinak meg kellett volna kérdezni, hogy okés-e a dolog. Nem tudom, az én kutyám egy nagytestű kutya, amikor pórázon van, nem törődik semelyik kutyával, ellenben őt rendszeresen betalálják a kis flexis ölebek. 2 és fél év alatt egyetlen egy (!) gazdi kérdezte meg, hogy nem baj-e. Az összes többi kutyája csak veszettül rárontott. Szerencsére eddig nem volt baj, pedig látom, hogy frusztrálja az enyémet, főleg, hogy ő rövid pórázon van, szorosan mellettem, a többinek meg sokkan nagyobb tér jut.
Tehát érezze csak rosszul magát a másik gazdi, nem szokás csak úgy összeengedni kutyákat, illik rákérdezni előtte a dologra, hisz mondjuk a tiédnek fertőző betegsége is lehet vagy rehabilitáció alatt is állhat, soha nem lehet tudni.
"Hogyan tudhatnám előre, hogy egy kutya nem igazán barátságos a többi kutyával, váratlanul kitámad pórázról stb?"
Ezt nem kell tudni, pórázos kutyához nem engedünk oda kutyát, mert tök felesleges, játszani úgysem tudnak, max. balhé lehet belőle, ami pórázon sokkal valószínűbb is, mint anélkül, és sokkal nagyobb gáz is, ha egymásba gabalyodnak. Elmentek egymás mellett, aztán majd ismerkedik olyanokkal, akik nincsenek pórázon, akkor, amikor ő sincs pórázon.
Ha meg mégis előáll ilyen helyzet, akkor sem huzigáljuk a kutyákat, ha egy mód van rá, mert ha addig nem is voltak idegesek, a feszes póráztól valószínűbb, hogy azok lesznek. Hívni kell, beállni közéjük, elterelni őket, amíg lehet. Utána sem húzzuk, sosem húzunk kutyát, hanem rántunk, gyorsan, erősen, és rögtön lazítjuk a pórázt, így kerülhető el legjobban a felesleges feszültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!