Találkoztatok már ilyen "bunkó" állatmenhelyekkel?
Múlt héten írtam egy menhelynek e-mailt, hogy 10kg tápot (az én kutyámnak vettem, de nem ízlik neki), meg három régi pokrócot feltudnék ajánlani, erre írtak, hogy többe kerülne a benzin pénz mint maga a kaja meg minden, mondtam, hogy elviszem én, erre meg már nem is válaszoltak. Pár nappal később írtam egy másik menhelynek, be is vittem, és ott hálálkodtak, majdnem a nyakamba ugrottak
Egy kicsit felidegesített, hogy eggyeseket ennyire nem érdeklik őket az ember jóindulata, mikor fűn-fán azt hallani, hogy minden segítség jól jön.
Én egyszer felajánlottam 20 nm csempét, és Nikecell szigetelőt. Az össz benzinköltség lett volna ezer ft- oda-vissza. sajnos nem volt akkor autom, igy nem tudtam elvinni. nem is jöttek el érte.
Igy hát még őrizgettem 3 honapot, és szépen apránként behordtam a kutyasuliba, és ott felhasználtuk a kennelek felujitásához.
Engem pont ez háborít fel, hogy van a rengeteg önkéntes, mi segítenénk és akkor a benzinre hivatkoznak. Csak azt tudom szajkózni, hogy kommunikáción múlna az egész. Vagy az önkéntesek a világ végén laknak vagy kint a menhelyen? Jah persze. Nem tudom elhinni, hogy nem laknak a városban önkéntesek, akik ha úgy is mennek ki, egy mindkettőnknek közel eső helyen átvennék a cuccost, aztán kiviszi, mikor úgyis megy ki... Nem fogom sosem megérteni, miért csak úgy (vagy úgy sem) kell a segítség, ha a szájukba teszik. Meg ne egyem a kutyák helyett a tápot? Kössem fel magam a felajánlott pórázzal, aztán a hullámat takarjam le a felajánlott pokróccal vagy mi? Vagy ha már nem pénzt küld az ember, az nem is kell? Akkor miért mondják mindig, hogy mindennek örülnek, legyen az talicskától kezdve lapáton át takarmány vagy póráz...? Hát nem tudom, de szerintem aki igazán rá van szorulva az megtalálja a megoldást, hogy eljusson az adomány, ha már az adományozó nem tudja személyesen kivinni. Nem mellesleg tudok olyan gyepmesteri telepről vidéken, ahol fogadnak és örülnek adományoknak. Ez csak ilyen pesti betegség lenne, hogy visszautasítanak?
És hála az ilyen bunkóknak, attól a szervezettől és annak a kutyáitól vették el az adományomat, akiknek a színeiben villognak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem adományozok, csak megválogatom azt, hogy kiknek adok (akik kedvesek, normálisak, örülnek és rugalmasak). Mindenhol vannak rászoruló állatok, hát akkor azoknak adok, akiknek a képviselői méltányolják a felajánlott segítséget!
Kérem válaszoljon arra mindenki, hogy hol van rengeteg önkéntes. Honnét tudjátok ezt, ha még sosem voltatok egy menhelyen sem. Nincs sok önkéntes. Épphogy sikerül ellátni a legalapvetőbb feladatokat, az önkéntes autója pedig arra kell, hogy a kutyákat szállítsa a kórházba+vissza, mentse a bajba jutottakat és gazdihoz szállítsa a kutyákat. Állandó autóhiányuk van, amihez folyamatos segítséget kérnek a Bp-i és vidéki menhelyek is. Önkéntes pedig csak Pesten van, vidéken rengeteg olyan hely van, ahol egy szerencsétlen nő látja el egyedül a több száz állatot. Nekik sajnos nincs rá lehetőségük, hogy elmenjenek az adományért, úgyhogy ez sajnos a nagy magyar valóság. Nagy szükségük van minden apróságra, de nincs módjuk elmenni érte sajnos. Én ezért szoktam segíteni nekik, mert megértem ezt, hisz láttam már a borzalmas állapotokat.
Pl. Tengelici menhely, épp felszámolás alatt. Itt egy nő látja el az állatokat. Sokszor nincs étel és a kutyák 3-4 napig nem esznek, míg nem érkezik adomány. A nőnek nincs autója. Ha éheznek a kutyák, akkor előbb-utóbb egymásnak esnek, hisz nincs külön kenneljük sem, hanem sokad magukkal vannak nagyobb területen összezárva. Emiatt van olyan kutya, aki hónapok óta egy sátortetős kutyaház tetején eszik, alszik, pisil-kakil, mert nem mer lemenni a többi közé, fél tőlük. Szóval ilyen állapotok vannak Magyarországon. Itt szerintem csak segíteni lehet, de bírálni nem tisztességes. Az adományt pedig ne attól tegyétek függővé, hogy az ottani ember milyen és megköszöni-e kellően. A kutyáknak adjátok, akik nem tehetnek semmiről, mégis éheznek, fáznak, félnek és szomorúak. Nekik segítsetek.
Igen. Nos a netboardra raktam föl, hogy van a tápom. A vita pont ott kezdett fajzani akkor, hogy senkinek sem kellett, csak nekem estek, hogy ugyan már, mit akarok én 5 kg-val, mikor a benzin több... :)
Amúgy igen, a kutyák és az emberek közötti különbség:
"Ha magadhoz veszel egy éhező kutyát és jólétet biztosítasz neki, nem fog megharapni. Ez az alapvető különbség ember és kutya között."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!