Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Találkoztatok már ilyen...

Találkoztatok már ilyen "bunkó" állatmenhelyekkel?

Figyelt kérdés

Múlt héten írtam egy menhelynek e-mailt, hogy 10kg tápot (az én kutyámnak vettem, de nem ízlik neki), meg három régi pokrócot feltudnék ajánlani, erre írtak, hogy többe kerülne a benzin pénz mint maga a kaja meg minden, mondtam, hogy elviszem én, erre meg már nem is válaszoltak. Pár nappal később írtam egy másik menhelynek, be is vittem, és ott hálálkodtak, majdnem a nyakamba ugrottak

Egy kicsit felidegesített, hogy eggyeseket ennyire nem érdeklik őket az ember jóindulata, mikor fűn-fán azt hallani, hogy minden segítség jól jön.

2010. jan. 21. 17:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%
Általában gyepiken nem is fogadnak adományt.
2010. jan. 21. 20:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Gyepiken nem fogadhatnak adományt, de vidéken vannak olyan menhelyek, amik ellátják a gyepmesteri tevékenységet is szerződve az Önkormányzattal. A laikusok számára pedig a kettő közötti különbség nem szokott egyértelmű lenni, hisz a médiában is menhelyezik a gyepiket.
2010. jan. 22. 01:35
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Én egyszer felajánlottam 20 nm csempét, és Nikecell szigetelőt. Az össz benzinköltség lett volna ezer ft- oda-vissza. sajnos nem volt akkor autom, igy nem tudtam elvinni. nem is jöttek el érte.

Igy hát még őrizgettem 3 honapot, és szépen apránként behordtam a kutyasuliba, és ott felhasználtuk a kennelek felujitásához.

2010. jan. 22. 10:33
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
Én annyira nem értem ezt a nincs benzinre pénz kérdést... én is így jártam, több pórázt, nyakörvet, megmaradt prémiumtápot, játékokat akartam felajánlani, de nincs autóm, így azt lett volna a kérésem, hogy jöjjenek el érte. Kaptak volna vagy 40000 Ft értékű cuccot, nehogy már ne érje meg az az 500 Ft benzinpénz, amit rá kellett volna költeniük... máig nem értem a dolgot.
2010. jan. 22. 10:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem pont ez háborít fel, hogy van a rengeteg önkéntes, mi segítenénk és akkor a benzinre hivatkoznak. Csak azt tudom szajkózni, hogy kommunikáción múlna az egész. Vagy az önkéntesek a világ végén laknak vagy kint a menhelyen? Jah persze. Nem tudom elhinni, hogy nem laknak a városban önkéntesek, akik ha úgy is mennek ki, egy mindkettőnknek közel eső helyen átvennék a cuccost, aztán kiviszi, mikor úgyis megy ki... Nem fogom sosem megérteni, miért csak úgy (vagy úgy sem) kell a segítség, ha a szájukba teszik. Meg ne egyem a kutyák helyett a tápot? Kössem fel magam a felajánlott pórázzal, aztán a hullámat takarjam le a felajánlott pokróccal vagy mi? Vagy ha már nem pénzt küld az ember, az nem is kell? Akkor miért mondják mindig, hogy mindennek örülnek, legyen az talicskától kezdve lapáton át takarmány vagy póráz...? Hát nem tudom, de szerintem aki igazán rá van szorulva az megtalálja a megoldást, hogy eljusson az adomány, ha már az adományozó nem tudja személyesen kivinni. Nem mellesleg tudok olyan gyepmesteri telepről vidéken, ahol fogadnak és örülnek adományoknak. Ez csak ilyen pesti betegség lenne, hogy visszautasítanak?

És hála az ilyen bunkóknak, attól a szervezettől és annak a kutyáitól vették el az adományomat, akiknek a színeiben villognak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem adományozok, csak megválogatom azt, hogy kiknek adok (akik kedvesek, normálisak, örülnek és rugalmasak). Mindenhol vannak rászoruló állatok, hát akkor azoknak adok, akiknek a képviselői méltányolják a felajánlott segítséget!

2010. jan. 22. 12:25
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

Kérem válaszoljon arra mindenki, hogy hol van rengeteg önkéntes. Honnét tudjátok ezt, ha még sosem voltatok egy menhelyen sem. Nincs sok önkéntes. Épphogy sikerül ellátni a legalapvetőbb feladatokat, az önkéntes autója pedig arra kell, hogy a kutyákat szállítsa a kórházba+vissza, mentse a bajba jutottakat és gazdihoz szállítsa a kutyákat. Állandó autóhiányuk van, amihez folyamatos segítséget kérnek a Bp-i és vidéki menhelyek is. Önkéntes pedig csak Pesten van, vidéken rengeteg olyan hely van, ahol egy szerencsétlen nő látja el egyedül a több száz állatot. Nekik sajnos nincs rá lehetőségük, hogy elmenjenek az adományért, úgyhogy ez sajnos a nagy magyar valóság. Nagy szükségük van minden apróságra, de nincs módjuk elmenni érte sajnos. Én ezért szoktam segíteni nekik, mert megértem ezt, hisz láttam már a borzalmas állapotokat.

Pl. Tengelici menhely, épp felszámolás alatt. Itt egy nő látja el az állatokat. Sokszor nincs étel és a kutyák 3-4 napig nem esznek, míg nem érkezik adomány. A nőnek nincs autója. Ha éheznek a kutyák, akkor előbb-utóbb egymásnak esnek, hisz nincs külön kenneljük sem, hanem sokad magukkal vannak nagyobb területen összezárva. Emiatt van olyan kutya, aki hónapok óta egy sátortetős kutyaház tetején eszik, alszik, pisil-kakil, mert nem mer lemenni a többi közé, fél tőlük. Szóval ilyen állapotok vannak Magyarországon. Itt szerintem csak segíteni lehet, de bírálni nem tisztességes. Az adományt pedig ne attól tegyétek függővé, hogy az ottani ember milyen és megköszöni-e kellően. A kutyáknak adjátok, akik nem tehetnek semmiről, mégis éheznek, fáznak, félnek és szomorúak. Nekik segítsetek.

2010. jan. 23. 17:35
 17/20 anonim ***** válasza:
utolsónak: hát akkor meg kellene engedni azoknak, akik hetente írnak ide a kérdések közé, hogy hol önkénteskedhetnének - talán vegyétek fel velük a kapcsolatot.
2010. jan. 23. 18:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Nézd, azt gondolom, itt senkit sem az olyanok bántottak meg, mint a tengelici nő. Természetesen az ő helyzete maximálisan érthető. Vannak itt Pesten a "nagyok", szerintem név szerint is tudja mindenki, melyek ezek. És ott azért vannak önkéntesek nem ketten. Vagy akkor azt mondd meg, hogy akik a legnagyobb kutyás fórumon tevékenykednek, a nevük alatt feltüntetve az adott szervezetek neveivel, azok csak dísznek írják oda azoknak a szervezeteknek a nevét? Gondolom azért, mert azoknak a helyeknek az önkéntesei. És elég szép számmal vannak, jó nem százan, de vannak. És nem csak ők, rajtuk kívül is vannak sokan, nem mindenki fórumozik. Feltételezem, itt mi nem a vidéki, valóban küszködő menhelyek önkénteseiről beszéltünk. Én legalább is nem. És akkor azt mondd meg, hogy 5 kg táphoz miért kell kocsi? Vagy egy pokróchoz vagy egy szatyor jutalomfalathoz és pórázhoz? Erről beszélek, a kommunikációról. Mikor kitelefonáltam az egyik helyre, hogy kimennék, közölték, most nincsenek nyitva. Ez oké is, hiszen nem non-stop. De tudod a bökkenő, hogy az én munkaidőm egybe esik ezeknek a nyitva tartásával. Akkor mikor vigyem ki? A kommunikáción azt értem, amit imént is leírtam, meg lehet beszélni egy mindenkinek közel lévő helyet, át lehet venni a csomagot és kivinni. Ha nem nehéz, akkor nem kell hozzá autó. Ha meg van autója az önkéntesnek, akkor meg nincs miről beszélni, mert ha úgyis megy ki, csak befér tán egy pokróc abba a kocsiba. Na de végül is mindegy. Akarat kérdése lenne. Továbbra is tartom, amit írtam, nem az állatok tehetnek róla, hogy az emberek bunkók, de az adományomat azok kapják, akik méltányolják a segítséget. Ott is vannak állatok, ugyanúgy szüksége van a kis szervezetek kutyáinak a segítségre, mint a nagyoknak. Az biztos, azoknak a bunkóknak hála, tőlem a "nagyok" nem kapnak semmit. A kisebbek viszont annál többet, ők méltányolják és keresnek megfelelő megoldást, mert valóban szükségük van rá.
2010. jan. 23. 19:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Igazad van. Ha már a netboard szóba került, akkor van ott egy olyan topic, hogy "kérések, felajánlások menhelyek számára". Ha ide valaki beírja a bármilyen felajánlását, akkor szerintem akad olyan, aki eljuttatja. Persze, ehhez meg a netboard topicot kell megtalálni. Én már sokszor segítettem ilyesmiben. Egyik szervezetnek sem vagyok a tagja és én sem szimpatizálok minden naggyal vagy kicsivel sem, de a kutyákkal igen. Az a lényeg, hogy segítsünk, ha tudunk. Az első adományomnál én is nagyobb köszönetet vártam. Később bementem a kennelekbe, miután leraktam az adomány kajákat és ott nagyon elcsodálkoztam, mert a kutyáktól azonnal megkaptam azt a köszönetet, amire vágytam. Ez a mai napig így van.
2010. jan. 23. 20:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Igen. Nos a netboardra raktam föl, hogy van a tápom. A vita pont ott kezdett fajzani akkor, hogy senkinek sem kellett, csak nekem estek, hogy ugyan már, mit akarok én 5 kg-val, mikor a benzin több... :)

Amúgy igen, a kutyák és az emberek közötti különbség:

"Ha magadhoz veszel egy éhező kutyát és jólétet biztosítasz neki, nem fog megharapni. Ez az alapvető különbség ember és kutya között."

2010. jan. 23. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!