Falun miért "divat" a kutya kikötése?
Mióta leköltöztünk Pestről falura, 10-ből 8 helyen látom a kutyákat kikötve.
Tudom nem új dolog mégis furdal a kíváncsiság, hogy ez mégis mire jó?
nagyon szeretem az állatokat, a disznó sincs kikötve akkor a kutya miért????
sok helyen azt is látom hogy full kihalt talajon vergődik csóri kutya egy max (MAX!) 4-5 méteres láncon kitéve neki valami lábos szerűbe valamikori víz, ugat csóri, de senki nem figyel rá!! akkor meg minek tartják??
Mert különben elszökne vagy kárt tenne a veteményben állatokban. Jelzőkutyának tartják ,ugat ha valami van ,ha valaki be akar jönni a portára.
Amúgy van hogy éjjelre elengedik őket de nem mindegyiket.
falusi vagyok, mióta az eszemet tudom, mindig volt kutyám, most is van kettő.
de még egyszer sem volt kikötve egyiksem. a mostaniak sincsenek.
Erre az az egyetlen kézenfekvő válasz van, hogy BUTÁK!
De ne hidd, hogy ez csak falun van így, én városban élek, de kertvárosi részen és itt is látok kikötött kutyákat. Falun azért tűnik fel jobban, mert CSAK udvaros házak vannak és koncentráltabbnak tűnik a jelenség.
Egy példa a butaságra: Az idős szomszédoméknak volt egy kis keverékük, természetesen láncon. Elkezdtek fogyni a tyúkjaik és ráfogták a kutyára, ezért elvitték menhelyre. Érted? Szerintük a láncra kötött kutya irtotta a tyúkokat. Ja meg ugatott szegény. Az meg sem fordult a szűk agyukban, hogy azért ugatott, mert még láncra verve is próbálta elriasztani a valódi tettest, ami lehetett nyest, vagy görény.
A másik indok a láncra verés, a szép udvar megőrzése. Valóban csodálatos egy olyan udvar, ahol a láncra kötött kutya kijárja földig a falatnyi területet egy szabályos körívben és időnként viszi a lánccal a saját edényét is, meg oda szarik ahova bír, ezért még pluszban a legyek is legyeskednek azon a területen. Tényleg felemelő. Mi más lehet erre a válasz, mint a zéró intelligencia?
Ja és egyébként mire is jó egy kikötött kutya? Ha ugat, az a baj, ha nem ugat az a baj. Megsimogatni meg nem megy oda, mert poros lesz meg szaros a gazdinak nevezett egyén. Tök logikus nem? Ha megkérdezném tőlük miért kell nekik a kutya, biztos elég érdekes válaszokat kapnék:
-Őrzi a házat.
-Mégis hogyan?
-Úgy, hogy ugat.
-És törődik valaki azzal ,hogy épp miért ugat?
-Hát nem nagyon, mert nem lehet arra adni, hogy miért ugat, mert ugat ha kell ha nem.
-Vajon miért?
Az állatvédelmi törvény már tiltja is a túl rövid láncra való megkötést.
Tény faluhelyen ez régi idők hagyománya. Gyerekkoromban még nálunk is volt kutya láncon. Nekem soha, inkább építettem e kennelt és oda zártam ha valami miatt nem lehetett szabadon. De szerette is mert azonnal ment a helyére ha szóltam neki, vagy sokszor még magától is ott pihent.
Ellenben a láncos kutyával melynek úgy kellett könyörögni és csalogatni, hogy ismételten meglehessen kötni ha ellett engedve.
Ez a tény mutatja, hogy ők maguk is gyűlölik a láncot, és aki igazán szereti a kutyáját az nem is köti meg, inkább tartsa zárva egy kennelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!