6 éves a yorki kan kutyusom. Már az egész lakást szétjelölte minden bútorom cserére szorul. Mit tehetnék? Mindenképpen el kell vinnem ivartalanításra de segít ez?
Ha ismernéd a fajtákat pl a canariot akkor bem mondtál volna ekkora ostobaságot. XD
,, Más kutyákkal szemben kifejezetten domináns viselkedésü. A harc elöl nem hátrál meg.''
Akkor te szerinted a canario könnyen kezelhető fajta és bárki tudja őket irányítani. Ehhez képest a tacsink még mindig él, pedig nem együtt nőttek fel. Nyilván nem én vagyok közöttük a főnök........
,, A szigetvilág és a kontinens kutyáiból egy nagyon erős, kemény fajta alakult ki, melyet eredeti funkciói mellett egyre inkább harcikutyaként is használtak. ''
Na akkor hogy is van ez Sippara? Szerinted a canario egyáltalán nem makacs, nem domináns természetű csak és kizárólag az ölebek ? Háháháh .XD XD
Bakker, a természetes viselkedése a kutyádnak nem fog feltünni, amennyiben mindezt nem a lakásban, hanem a kertben műveli. - bár akkor is eléggé kétes, hogy ki az úr a háznál...
Az ivartalanítás NEM CSODASZER berögzült viselkedést ezzel nem lehet megszüntetni, de egészségügyileg mindenképpen indokolt.
Ha ivartalanítod pusztán és számolod a napokat, hogy mikor nem jelölget a kutya arra várhatsz!
Amikor "akciózik" elkapod a grabancát és abban a percben egy határozott nem-mel kizökkented a cselekvésből.
És ugyan nem írtad, de gyanítom, hogy a kutya nincs az igényeihez mérten foglalkoztatva.
Tessék sokat sétálni vele, játszani és így mind mentálisan mind fizikálisan változni fog, de csak ebben az esetben és mint fent már írtam ne csak és kizárólag az ivartalanítástól várd a megváltást!
Sok fegyelem és kitartás!
Csatlakozom sipparához....
A dominancia igenis EGYEDFÜGGŐ attól függetlenül is, hogy egy fajta ilyen-olyan alapvető jegyekkel rendelkezik!
Aki hozzáértő módon választ magának fajtát - magyarul tudja hogy mire szeretné képezni - nem odamegy a tenyésztőhöz és az alomból kikap egy "darab kutyát" hanem igenis alaposan, többször megnézi a viselkedési jegyek alapján, hogy ez a FAJTA és azon belül az EGYED rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal amire nekem szükségem van.
Pl. egy bullterrier alomból is van esély nyugodt, alacsony ösztönszintű kutyát választani.
Sippara maradj akkor ebben a ,,hitben''!
Nekem a két canario extra domináns viselkedésű, emberekkel és kutyákkal szemben is. A tacskó azonnal behódolt nekik amikor hozzánk került 2 évesen, mégis szét jelölt mindent a lakásban. Mint írtam járunk vele minden felé , és többen is javasolták az ivartalanítást. Ugyanis hiába tiltottan bent a pisilést neki! Ivartalanítás után minden megoldódott........
Hiába pontoztok le , egy állatorvosnak jobban hiszek vagy egy kiképzőnek mint egy okos tojásnak akinek feltűnési viszketegsége van. XD
Igen, igen, két "extra domináns" (az olyan, mint a mekiben a supersize? :D) canarioval elbírsz, de hát ez a brutál VÉRTACSKÓ, az kifogott rajtad olyan szinten, hogy a lehető legmegalázóbb módon is a pofádba dörgölhette a saját csicskaságod. Ennél esetleg az lett volna egyértelműbb, ha úgy hugyozza le az ágyat, hogy rajta fekszel :D
Sok szerencsét a "domináns" canarioidhoz! :D :D :D :D :D
Csak sajnálni tudlak sippara, hogy ennyire lenézed a kistestű kutyákat. Ezzel mentalitással mindent elmondasz magadról. Te rád még egy férget se bíznék nem hogy kutyát........
Amúgy a kitestű ebek a legjobb jelző kutyák. A nagyok meg kiváló testőrök.
A kérdésedre a válasz: talán mert ivartalan mindhárom? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!