Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Pulikról?

Mi a véleményetek a Pulikról?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok róluk?

Esetleg ha vannak itt Puligazdik, akkor írna a kutyájáról néhány sort?

2014. szept. 21. 07:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van 2.

Okosak, érzékenyek. Talán ez a 2 legjellemzőbb rájuk.

2014. szept. 21. 07:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Mire vagy kíváncsi?
2014. szept. 21. 07:32
 3/13 anonim válasza:
100%

Az én pulimat Subának hívják, négy éves lesz októberben. Nagyon aranyos és tényleg szörnyen érzékeny kutya, szabadszellemű, nagyon jó házőrzőnek is. Úgy rohangál és ugrándozik fel-alá a kertben, mint egy bakkecske. :) Egy rosz szokása van, a térkőre szokott kakilni, de ezt a drágalátos tacskónktól tanulta el. Mondjuk erről már leszokattuk.

Összességében tanulékony, jó házőrző, terelőkutya. Csak ajánlani tudom. :)

12/L

2014. szept. 21. 07:39
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát, :) csak tudni akartam, hogy ki-mit gondol róluk.

És inkább a jelleme érdekel, :D

2014. szept. 21. 07:54
 5/13 anonim válasza:
100%
Aranyos, kedves, iszonyú hűséges, de az idegeneket nehezen fogadja be, ha támad hátulról támad, mint a birkáknál :-), mindent terel, macskáakat, embereket, rendben szereti a dolgokat, ha mindenki egy helyen van :-). Ősi ösztön működik, a mienk amig pici volt csak körbe-körbe futott, nagyon cuki volt:-). Ha megszeret akkor egy életre szeret.
2014. szept. 21. 08:00
 6/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

És más állatokkal jól kijön?

2014. szept. 21. 08:08
 7/13 anonim ***** válasza:
98%
Nekem nincs, de egyszer láttam egyet a városban, és azóta odavagyok értük. Gyönyörű kutya volt, csodaszép és okos. Ismerősöméknek is van, de ők nem nevelik, sétáltatják. Tipikusan azok a kutyák, akik ha foglalkoznak velük igazi társsá válhatnak, de ha elhanyagolják őket, akkor rémálom velük az élet. Ez a szőrükre is vonatkozik. Ha valakinek van rá ideje, akkor jó szívvel ajánlom.
2014. szept. 21. 10:50
 8/13 A kérdező kommentje:

:D amúgy sokat kell fésülni?

kell kozmetikushoz járni

?

2014. szept. 21. 11:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédomnak van két pulija. Sosem fésülik a bundájukat, évente egyszer letolják nekik, amúgy összecsomósodva lóg rajtuk, förtelem, ahogy kinéznek. A gazdája kb 15 percet foglalkozik velük, amíg megeteti őket, amúgy végtelenítve ugatnak, vonyítanak, de konkrétan a semmit képesek órákon át ugatni. Majd' minden éjjel ki kell menni rájuk szólni. Mondjuk ők neveletlenek, ráadásul sosincsenek lemozgatva. Régebben még járt ki velük a gazdájuk legelőre, akkor még kezelhetőek voltak, de ma már becsavarodtak az unalomba. Volt egy macskájuk is, őt nagyon rühellte a két kutya. Amúgy édes jószágok lennének, mikor átmentünk régebben, mert ránk bízták nyaralás alatt az etetésüket, akkor jófejek voltak, elkezdtek szaladgálni körülöttünk, mintha terelni akarnának. :) De szerintem egy pulinak kínzás a kertes ház. Mert tudod, a legtöbb gazdi azt gondolja, hogy ó, hát ott az az 1000 négyzetméter, tud szaladgálni, és eszébe se jut, hogy sétálni vigye. Szegény kutyák meg belebolondulnak. Egyébként is ugatós fajta (hiszen ez a dolga), igazi munkakutya. Ha csak dísznek tartanád, ne tedd, ne nyomorítsd meg az életét.
2014. szept. 21. 11:47
 10/13 A kérdező kommentje:

dísznek semmiképp!

szeretni szeretném.

2014. szept. 21. 12:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!