Hogy tanítsam meg a hozd vissza parancsot?
Figyelt kérdés
Eldobom a labdát/botot/bármit, utána fut és mikor jönne vissza elrohan a játékkal és elkezd játszani magában, és nem akarja odahozni. :D 4 hónapos border collie.2014. szept. 18. 15:20
1/6 anonim válasza:
miközben hozza vissza (vagyis a szájába van), akkor legyen nálad valami finomság, és azzal csalogasd.
de csak akkor add neki oda, ha tényleg jól csinálta.
2/6 anonim válasza:
Eleinte ne dobd túl messzire. Amikor megfogja, te felmutatsz egy másik labdát, bármit, és mondod, hozd. Ha odahozza, azonnal dobod, amit mutattál. lehet jutalomfalattal is megcsinálni. Ha türelmetlen vagy, egy könnyű hosszabb zsinórral kicsit lehet rásegíteni, hogy hozza feléd a kívánt tárgyat.
3/6 anonim válasza:
Én is így tanítom a 10 hónaposomat, hogy jutalomfalatot nyújtok neki amikor elmenne vele. Nagyon labdás, és jó apportkészsége van (gondolom nem az tanította neki aki aztán kidobta egy főúton).
Néha megcsinálta hogy elszaladt vele de a kaja miatt inkább odajön ha mutatom neki. Tudom hogy üres szavaknak tűnik, de nagyon jó érzés mikor látod, hogy ez tényleg működik :D
4/6 anonim válasza:
Én nem használtam semmit. Mikor hozta felém elszaladt vele majd a közelembe kiköpte. Ekkor nagyon megdicsértem és következőleg egyből lerakta mellém ekkor is jutalmat kapott. (ez kb egy hete volt) A kezembe még nem adja, de addig megtesz ez is :D
5/6 Szobafestő Pemzli válasza:
Nekem is ezt csinálta a borderem, amikor kicsi volt... én elindultam a másik irányba mindig, és jött utánam. Ilyenkor teljesen megfeledkezett róla, hogy a szájában a labda, futott utánam. Amikor már egész közel volt eldobtam a kezemben rejtegett másik játékot (két tök egyforma labda). És így megtanulta, hogy ha nekem hozzá akkor egyből kapja a másikat. Mostanra kézbeadva hoz vissza BÁRMIT. :)
6/6 anonim válasza:
Én ugyanúgy tanítottam mint az 5. válaszoló. És az enyém is visszahoz bármit, kézbe. Tuti módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!