Mit csináljunk az amerikai bulldog kutyánkkal?
Először is el kellene járni vele suliba, vagy ha nincs a környéken, házhoz hívni kiképzőt. Ha nem vagytok hajlandóak semmit tenni az ügy megoldása érdekében akkor inkább keressetek neki egy normális felelősségteljes gazdát.
2014. szept. 15. 09:03
2/19 A kérdező kommentje:
én kerestem neki kiképzőt még tavasszal, de elmaradt! de egyébként még meg lehet nevelni? nem késő már?
A macskákra sajnos az én kutyám is "harap". Semmilyen más állatunkat nem bántja, a csirkék, kacsák, lovak, kisemlősök, de még a kifejezetten "agresszív" libák is biztonságban vannak mellette. Macskánk viszont nem lehet. Ha rászólunk, akkor persze elég kelletlenül, de elengedi a macskát, csak nem mindig látjuk, ahogy elkapja vagy legalábbis megpróbálja elkapni.
A te kutyád esetében viszont aggodalomra ad okot, hogy "semmibe veszi" az utasításotokat. Legelőször is többet kellene vele foglalkozni, sok mindenre megtanítani, és nem megengedőnek lenni még akkor sem, ha csak "kis" feladatokat nem teljesít. (Nem kell őt ütni-verni, csak ha valamit nem tesz meg, akkor nem szabad ráhagyni.) De mindenképpen kiképző segítségét kérném a helyetekben.
2014. szept. 15. 09:19
4/19 A kérdező kommentje:
utolsó! nem az én kutyám! apukámé! Meghalt az előző kutyusunk (aki egyébként kaukázusi volt) ő is agresszív volt, de soha nem bántotta a cicáinkat! Minket sem! Őt Alexnak hívták, és már öreg volt! Miután ő elment kapta apa ezt a kutyát Tőlünk!
Ez egy ilyen kutya.Már kicsi korától nem ütni verni,de következetesen nevelni kell,mivel domináns kutya,akit idővel lehetetlen az ereje miatt fizikai kontroll alatt tartani,ezért kell képezni.Kutyasuliba vigyétek el,plusz ha eddig nem,most legyen ivartalanítva.Ha sok melót bele tesztek,nem reménytelen,de ennek hiányãban nem lesz változás.
2014. szept. 15. 09:37
6/19 A kérdező kommentje:
Én már nem élek a szüleimmel, családom van nekem is! Hétvégente járok ki hozzájuk ott alszunk mindig a kislányommal! Szüleim hétköznap reggel mennek este jönnek a munkahelyről! Sajnos nem tudunk annyit foglalkozni vele, ez a mi hibánk volt!
Szia!Háááát...én gyakorlatilag több,mint 30 éve kutyákkal foglalkozom, de megnézném azt, hogy az én kutyáim közül bármelyik is nem hallgat a parancsszóra...-Furcsa a Ti hozzáállásotok is,kicsit úgy érzem az írásodból, hogy ezt a kutyát ti nem szeretitek igazán...hol a tisztelet?A falka szellem?Ki a falkavezér?És ha ezekre nem tudom a válasz,kérlek,olvassatok utána a kutya nevelésének,mert ez annál sokkal bonyolultabb dolog,minthogy most ti elpateroljátok szegény kutyát...-tényleg ez a jó?Ki kell dobni?Igaza van apédnak?Hogyan nevelte a kutyát-lábbal?Símogatást,törődést kapott-e?Miért nem tiszteli apádat,és miért nem fogadja el falkavezérnek?Miért kellett a lapát a neveléshez?És miért nem hallgat rá az eb???Hidd el,okosabbak,mint azt ti gondolnátok,a gyökereknél van ahiba-itt valami történt ezzel az ebbel...nagyon-nagyon fogom sajnálni,ha hamar nem változtattaok a viselkedéseteken,mert akkor sajnos ő sem fog-még rosszabb lesz...azt hiszem rá kell érezni a kutyanevelésre...csak hogy tudd, hogy nálunk a családban én vagyok a kutyáimnál a falkavezér,de nézéssel is kommunikálok velük,vagy egy halk hangjelzéssel és mindenki csinálja,amit mondok nekik...nem vertem egyet sem meg...nem kell...
2014. szept. 15. 09:41
8/19 A kérdező kommentje:
még 1x elmondom hogy én nem nevelhetem, nem az enyém, én nem vagyok neki falkavezér hétvégén lát 2 napot! Apukám b.... el, mert apa nagyon szelíd, most eldurrant az agya neki megverte lapáttal(egyébként semmi baja nincs) ezt meg ne mond hogy nem szeretik!! nagyon szereti apám a Robit anyámat is imádja a kutya! Csak a szüleim gyenge fellépésűek, és ezt a kutya megérzi! Robi otthon az Úr!
1. Ivartalanítás
2. Kiképző házhoz hívása
3. Tilos verni csak hergeled vele.
4. Következetes nevelés elkezdés tiltással
5.felelőtlen apuka lecseszése amiért olyan kutyákAT vesz amelyekkel nem bír. A kau se volt jól nevelve....
2014. szept. 15. 10:39
10/19 A kérdező kommentje:
tudjuk hogy nem lehet verni csak gondolom apa kiborult szájszárat kapott a kutya tiszta megbolondult! egyébként a macska betegese és apa nem szereti ha ott van a teraszon, és hessegette el, (ad neki enni, meg orvosnál is volt a macska, de nincs kiherélve és megy világnak) Robi meg ezt mindig látja hogy apa tessékeli el, lehet azt gondolta apa terhére van a macsek és elintézte! én erre gondolok!
Kapcsolódó kérdések: