Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák jelleme mennyire...

A kutyák jelleme mennyire függ a nevelésüktől?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha van PL:egy kutyafajta amiről azt mondják hogy eléggé agresszív, akkor azt lehet úgy tanítani hogy kevésbé legyen az? (csak kíváncsiságból kérdezem!)
2010. jan. 19. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

persze, hogy lehet! csak a neveléstől függ :)

-hasonlíts össze egy házi és egy oktatott katonai németjuhászt. az utóbbi füttyszóra letépi a lábad :D

-valamint a szelídítés is ezen alapil

2010. jan. 19. 15:56
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Persze hogy függ! A kutya nem ember de érző, értelmes lény! Ha ez így lenne akkor nem lenne ennyi gond! Vad kutyát akarsz? Vedd meg ezt a fajtát és kész. Mintha a gyárból jönnének ki az egyforma áruk... Nem, egyfajtán belül rettentően különbözők a kutyák. Persze fontos hogy mit örököl meg még egy csomó minden!
2010. jan. 19. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem pl rotim van.erről is mindenkinek az a véleménye h halálkutya stb

persze ha ugy van nevelve.meg kell nekik mutatni h ki a főnök,mert szeretik azt hinni h ők!!!

és hamar a fejedre nőnek.

viszont az tuti h bárkinek nekiugrik ha azt hiszi h veszélyben vagy,vagy bántani akarnak.nem érdekli h akit megtámad az családtag vagy mindennapos vendég.de mégegyszer mondom h én rotiról beszélek.a többit nem nagyon ismerem.esetleg még a boxert.őket örökmozgóknak ismertem meg.pattog,ugrál,játszik

2010. jan. 19. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeretnél őrző-védőt, pásztort, terelőt,...,...csak egy "szelíd" kutyát, akkor természetesen olyat kell választani, amelyik "alap"-ból az.Pl.: egy goldent.

Úgy ahogy az ember alapvetően minden sportra alkalmas, a kutya is alapvetően igen.

Azonban, ha megnézel egy 100m-es sprintelőt, aki fut, és nem is akárhogy, és megnézel egy maratonistát, szembe ötlő különbséget látsz.

2010. jan. 19. 16:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, neveléstől s függ, de nagy mértékben a kölyökkori szocializálódástól is. A testvére által megtanul bánni a fogaival, és ha rendesen van nevelve, semmi gond vele.
2010. jan. 19. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy amstaffom van, most lesz 2 éves.

Ha először meglátja valaki, akkor azt mondja hogy jaj. Elég kemény külseje van, és csupa izom. Aztán egyszer csak azon kapod magad, ez a "vadállat" csóvál, és megpróbál puszit adni, és addig sündörög amég meg nem simogatod, meg nem szeretgeted. :)

Szerintem az hogy egy kutya milyen lesz, attól függ hogy hogy van nevelve. Én ilyennek neveltem, nagyon barátságos, szereti a gyerekeket, bármit eltűr nekik, jól kijön más kutyákkal, és emberekkel, nem viselkedik támadóan, nem árt senkinek. Be van csibészelve, és ha gyakorlunk, és küldöm a segédre akkor olyan mint egy "őrjöngő vadállat", de ha kimondom hogy nyugi, akkor egyik pillanatról a másikra adja a puszikat a segédnek, és csóvál.

Nevelhettem volna olyannak is hogy ha akárki közelít, akkor meg akarja ölni, mindegy legyen hogy kutya, ember, gyerek. DE én nem olyannak akartam. Egy kezelhető barátot akartam, akivel el lehet menni sétálni, vagy akárhova, de ha esetleg valaki rámtámad, akkor megvédjen.

Megkaptam, imádom. :)

2010. jan. 20. 20:16
 7/7 RastaMama ***** válasza:
leginkább a nevelés számít, de "éles helyzetben" az agresszív, vagy harci kutyákból hamarabb "kijön a vérük". remélem érted, mire gondolok.
2010. jan. 24. 05:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!