Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Berni pásztor tulajdonságai?...

Berni pásztor tulajdonságai? Nevelése? Jelleme? Szokásai?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem volt még ilyen kutyám, de többet ismerek. Barátságos, nyugis kutya, én úgy vettem észre eléggé egygazdás, egy ember van, akihez nagyon ragaszkodik, de szeret mindenkit. Tanítása türelmet igényel, de nem lehetetlen. (egyszer olvastam egy berniről akit a gazdája megtanított akkor ugatni, ha felhúzta az egyik szemöldökét :D ) Ha nem mozgatod eleget, elhízásra hajlamos lehet. Gyerekekkel is jól elvan, jó természetű. Szerintem.
2011. máj. 18. 19:51
 2/6 xnorkax ***** válasza:
56%

Barátságos, nem éppen egy jó házőrző, gyerekbarát, mindig vidám. Imádja a családját, de barátokat is szívesen talál. :) Imádom a fajtát, nekem is volt egy berni keverékem (nagyobb részben berni, mert az anyukája az volt, az apja NJ) és ő volt a legbohókásabb macikutyám... :)

Nevelni viszonylag egyszerű, nagyon okos. Nem a legnagyobb mozgásigényű kutya.

Szokásai minden kutyánál változnak, az enyém például imádta a fagyit meg a szőlőt. xD Ja, és folyton úgy akart az ölemben trónolni, mintha egy kis öleb lenne. Aztán épp, hogy elfért a feneke a lábaimon. :) Nem nagyon volt tisztában a testi erejével, volt, hogy véletlenül nekiment a székemnek én meg lazán feldőltem. xD Az enyém nem volt túl apportos, inkább a rongyozós, meg az ilyen "addide" játékokat csípte. :)

2011. máj. 18. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Bernipásztor kutyám van és ez már a második. Nagyon könnyen tanul, amikor hozzánk került, utána egy hétre már tudta a parancsszavakat (pacsi,másik pacsi,űl,fekszik, mitcsináltál(ilyenkor mindig tudja h valami rosszat csinált))a kér trükk egy kicsit több időbe tellett, de azt is egy 6 hónapos korára megtanulta. Egyébként nagyon szófogadó kutya. Nagyon ragaszkodik az emberhez (amikor haza érek összevissza nyüszög hogy simogassam már meg, pedig rengeteg időt töltünk vele :)) az első berni nagyon barátkozós volt, és mindjárt össze haverkodott mindenkivel, bár a mostani egy kicsit félős csak ahhoz megy oda akit nagyon ismer, a többi emberhez nem mer odamenni, de még ez változhat, mert csak most lesz egyéves hóvégén. Nagyon falkánk, azaz szinte bármit megeszik, az elhasznált zsepitől kezdve a kompósztosba való rohadó zöldségekig :D most ennyi jutott csak eszembe :)
2011. máj. 18. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:
okos, hűséges, kedves, családcentrikus, elég egészséges ( a miénknek csak bolhaallergiával volt eddig gond) De házőrzőnek pocsék, illetve ugye nem is az, mert hegyi mentő. Amúgy hatalmas de a miénknek nem valami nagy a mozgásigénye, mert néha mentünk túrázni és mindig visszafordult, azt hazament (erdő mellett lakunk), de amúgy van nagy kert úh lehet h azért mert ott kirohangássza magát
2011. máj. 18. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Így igaz, ahogy előttem leírták. Nekem is van!

Egyre vigyázz! Csak jó tenyésztőtől vedd, mert gyakori betegség náluk a diszplázia! A 100 kutyás telepet pedig nagy ívben kerüld el!

2011. máj. 18. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon igaz!!!!!!Nagy ívbe kerülr el!
2011. nov. 9. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!