1 éves kutya folyton harap játék közben, mit tehetnék vele?
Már a játék legelejétől folyamatosan harapdál. Labda vagy rongyjáték közben nem, de birkózásnál, vagy csak ha simogatom de játékos kedve van, harapdál.
Ha megrángatom érte a grabancát és otthagyom, akkor abból érti, hogy miért kapja, mi volt a nem kívánatos viselkedés? Mennyi idő, mire tanul belőle? Mert ha megbüntetem és otthagyom, ez kb, a játék 3. másodpercében történik, akkor egy ideig nem tudok vele még játszani. Nála ez ösztönös tevékenységnek tűnik.
Mielőtt kérdeznétek, mentett kutya, nem toleráltam neki 1 éven keresztül.
Ha harapdál fogd meg a grabancánál jó erősen,úgy,hogy tényleg fájjon neki és közbe mondj tiltó szót,pl NEM!
Másik dolog,hogy lenyomod a földre a fejét és ott tartod erővel a fejét és mondod a tiltó szót.
Sajnos sokan nem lépnek ilyenkor és később már nagyon nehéz lesz leszoktatni. Nekem 4 hónaposom van én is ezt alkalmazom.
Rajta leszek az ügyön, köszönöm.
Persze, nem mondom hogy szívesen csinálom, de az ő érdeke, hogy szépen lassan leszokjon róla és lehessen vele játszani.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!