Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyabunyós kérdés! Ebben az...

Kutyabunyós kérdés! Ebben az esetben engem is felelősségre vonhatnak?

Figyelt kérdés

Kölyök nagytestű kutyámat (jelenleg 26 kiló), pórázon, szájkosár nélkül sétáltatom. Ő kötelességtudóan a bal lábam mellett halad. Egy nála jóval kisebb kutya egyszercsak kiszalad a nyitott kapun, gazdája sehol. A kutya felénk jön és ugat. Az én kutyám kötelességtudó, nem foglalkozik vele.

Eddig megtörtént eset, hálistennek megjelent a kutya gazdája és visszahívta, de vegyük azt hogy esetleg nem jön a gazda, és a kiskutyának sikerül az enyém közelébe férkőznie. Namostan az enyém most kezd érni, és már volt egy olyan eset hogy egy kistermetű kutya ugyanígy kiszökött, és csipkedni kezdte az enyémet. Akkor kocsival voltunk, szóval gyorsan elrángattuk a kis dögtől és betuszkoltuk a kocsiba. Annyira morgott rá, hogy féltünk, széttépi.

Ha viszont egyedül sétáltatom... És nincs kocsi amibe betuszkolhatom ilyen esetben. És a kis dög felcukkolja, ugat, morog, harapdálja, az enyém meg dühében esetleg kettéharapja a gerincét.

Olyankor 100% biztos hogy nem vagyok hibás, vagy ráfoghatják a kölyök kutyámra hogy veszélyes egyed, akkor szájkosár hiányában büntethető vagyok?

2014. szept. 12. 17:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
10-es miért fárasztod magad...?
2014. szept. 12. 22:19
 12/17 anonim ***** válasza:

mert a 8-as hozzászóló szerint nem lehet szabadon.

legalább a szabályokat tudná.........

2014. szept. 12. 22:26
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem kell fárasztanod magad, senki se kötelez rá...
2014. szept. 13. 01:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát nem azt írtam, hogy nem lehet szabadon?

Ettől függetlenül az ő kutyája nem haraphatja ketté, ha szabadon volt, ha nem.

2014. szept. 13. 07:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Én személy szerint minden helyzetben közömbösséget várok el a kutyáktól. Ránk is sokszor morognak/ ugatnak/ támadnak kis kutyák, de egyik kutyámnak sem engedem a visszadumálást. Szerencsére egyik sem agresszív, de ha pl. valamelyik balhésabb lenne, felhúznám a füle mögé a fojtót, megfelelő erősségű korrekciókkal pedig jelezném, hogy nem jó, amit csinál, közben haladnánk tovább. Ha lenyugodott, megdicsérném, ez lehet jutalomfalat, simogatás, kedves hangsúllyal dicséret, kutyafüggő.

Dolgozzatok a kézbentartáson, sokkal menőbb úgy elmenni az ilyenek mellett, hogy a kutyád ügyet sem vet rá:) Na meg a másik kutya is egy ugyanolyan lény, mint a tiéd, az ő élete sem ér kevesebbet, úgyhogy az ő sérülését is egy felelősségteljes ember minden lehetséges módon megpróbálja megakadályozni

2014. szept. 13. 09:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is az utolsó hozzászóló nézeteit vallom :D

Én se szoktam engedni a sajátomnak a visszadumálást még akkor se ha jogos, mindig azonnal leállítom! (Mondjuk én fojtót nem használok, csak szóval.)

2014. szept. 13. 11:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is csak az ideiglenes staffimnál használok fojtót, de lassan nála is elhagyom:)
2014. szept. 13. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!