Számíthatunk felelősségre vonásra?
Volt a környéken egy "hülyegyereknek" egy közepes testű nagyon agresszív természetű keverék kutyája. Valószínűleg a kutya semmiféle nevelést nem kapott és a gazdája sem volt alkalmas kutya tartására. Nem a gazda sétáltatta a kutyát hanem inkább fordítva. Közben pedig a kutya agresszíven lépett fel más kutyákkal és járókelőkkel szemben.
A mai nap sétáltattam az Amstaffomat. Ők az utca egyik oldalán mi pedig a másikon. A keverék kutya szinte mintha megörült volna. Ugatott, rángatta a porázt stb. Az én kutyám csak morgott és földbegyökerezzet a lába nem bírtam onnan elvinni. Leguggoltam mellé és fogtam a nyakörvét nehogy nekiinduljon a másiknak. A másik kutya már a gazdája felé is agresszívan viselkedett erre a srác gondolom megijedt és elengedte a kutyát. Ugye innen már nincs visszaút és kicsatoltam a kutyámon a pórázt és elengedtem. Nem volt egy túl hosszú küzdelem aminek a végén a keverék befejezte a földi pályafutását. A srác siratva szegény, ártatlan kis házi kedvencét közölte, hogy felfog jelenti.
Mire lehet számítani ha tényleg feljelentést tesz? Ugye sajnos tudjuk, hogy a "harci" kutyának titulált fajtáknak nincs túl jó megítélése. Félek, hogy az én kutyámat akarják majd kihozni vétkesnek, pedig csak önvédelem volt.
Amstaffokra van vmi külön szabàly v a környéketeken nem kötelező a szàjkosàr?
Őszintén szòlva fogalmam sincs, mi lesz...
Foglalkozik ilyennel egyàltalàn bàrmelyik szerv? Sztem nem kizàrt h csak akkor lenne "érdekes" szàmukra, ha emberi sérülés történt volna.
Pedig hibás leszel.
1.nem volt pórázon (és kicsatoltam a kutyámon a pórázt és elengedtem.)
2.nem volt szájkosár
Ez a kettő már több mint elegendő,hogy megbüntessenek téged is.
Azért mert a kutya morgott,ugatott,és a kölyök nem bírt vele,neked nem volt jogod,hogy egy harci kutyát(mert a tied is az ) ráengedj,és hagyd hogy halálra marcangolja a másikat.Ez is állatkínzás a részedről..
Kicsatoltam a pórázt mert a másik felénk rohant és nyilván nem barátkozni akart. Kicsatoltam, hogy több esélye legyen az én kutyámnak.
Nem én engedtem rá a kutyámat! A másik támadt ránk!
Nekem ezt a sztori annyira hihetetlen komolyan. Olyan nincs, hogy egy kutyát nem lehet elvonszolni valahonnan.
A srác megijed, és a nagy ijedtségben elengedi a kutyáját.
Erre te nagy okosan szintén elengeded a kutyádat, mert hát miért ne, biztos nem lett volna egyszerűbb ráordítani, vagy ne adj isten belerúgni a feléd száguldó kutyába.
A másik hogy olyan nincs, hogy két kutyát nem lehet szétszedni, pláne ha valamelyik részről ekkora az erőfölény.
Tehát nekem ez sántít...
második vagyok..Nem vagyok állatvédő..Csak már voltam ebben a helyzetben.
Én is így jártam pár hónapja,csak nekem Németjuhász kutyám van és egy keverék vad kutya támad rá.Nekem sem volt szájkosár,de pórázon volt.(sosem kellett szájkosár mert igazán szelíd a kutyám) Én is láttam a veszélyt,bár én nem engedtem el a kutyámat,de egyedül segítség nélkül csak annyit tudtam tenni,hogy a másik kutyának "fájdalmat okoztam" jobban mondva az esernyővel jól rávertem többször az orrára.A végeredmény az lett,hogy ettől függetlenül a kutyám elég komoly sérüléseket okozott a másik kutyának.(bár ő életben maradt) A gazda beperelt,kártérítést követelt.Fájdalom kártérítést(lelkileg megtört a család) és a kórházi számlák teljes kifizetését követelték(129.00 forint volt a műtét) A pert elvesztettem mert függetlenül attól hogy a másik kutya vad,és ő támadt,az én kutyámon sem volt szájkosár.A kórházi költségből 50.000 forintot ki kellett fizetnem..(gondolhatod milyen dühős voltam..)Az ügyvédem szerint örüljek hogy ennyivel megúsztam,hiszen én is hibáztam..
Ha szerencséd van akkor a srácnak csak járt a szája de nem fog feljelenteni..Ha igen,akkor te is büntetésben leszel,még akkor is ha önvédelemnek fogják megállapítani az egész ügyet..
Ne haragudj de itt egyértelmű hogy mindkét fél hibázott.
Azt írod a másik kutya nincs megnevelve, de te ugyanúgy nem tudtad kezelni a sajátod. A megoldás nem az volt hogy az egyértelműen erősebb amstaffodat ráeresztetted. Ha tudod hogy a te kutyád is agresszív, főleg hogy erejéből adódóan tényleg veszélyes, akkor el sem indulhattál volna közterületen szájkosár nélkül, hiába van pórázon, a kezedben, zsebedben ott kellett volna lenni a szájkosárnak, és ilyen esetben rögtön rátenni, mert ahogy te is írod az csak egy közepes testű keverék volt, meglehetett volna valahogy fogni, szétválasztani őket.
A feljelentésnek nincs értelme, mindketten póráz nélkül voltak, ettől még te igen is felelős vagy nem kicsit hogy az a szerencsétlen kutya így végezte.
ma 22:49
És miért nem éltél a visszafelé pereléssel? Hiszen az a kutya sem volt pórázon és kosár sem volt rajta?
ma 22:55
Fellebeztem,és én is pereltem mert a másik gazda is hibás volt.Ezért kellett csak 50 ezret fizetnem,ahogy a másik kutyagazdinak is..De neki még ott voltak a saját költségei is..Szóval ő sem járt jól,hogy beperelt..
ma 23:01 vagyok
Az ítélet úgy záródott,hogy nekem a kőrházi költségekbe kellett 50 ezret fizetnem a másik gazdának,de a per költségét a másik gazdának kellett kifizetni(gyorsított eljárású per volt..hogy miért fogalmam sincs,nem én kértem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!