Roti tulajdonosok, mennyire tapasztaltátok, hogy ez a fajta valóban jó személyvédelemre? Van még a rottweileren kívül kimondottan személyvédelemre tenyésztett fajta?
Ő bevéd akkor is, ha pórázon van és akkor is, ha szabadon. Ha szabadon van, akkor nagyon észnél kell lennem, mert ha ugyancsak valamiért nem tetszik neki a felénk közeledő személy, akkor azonnal megy intézkedni. Ilyenkor azonnal tiltom és visszahívom, aztán magam mellett tartom és továbbmegyünk, vagy labdázunk, megvárjuk míg elhalad az adott személy. Ez még nálunk tanulás alatt áll, szeretném, ha nem lenne ennyire "intézkedő" :)
Igen, van olyan szitu, mikor megránt, pont ezért kell észnél lenni és neked hamarabb észrevenni a dolgokat. Ez igényel némi tapasztalatot és sok odafigyelést. Dehát ő nem egy vizsla, ez van. A laza pórázon való közlekedést meg nyilván meg tudják tanulni.
Szokásos vagyok... mindig kihagyok valamit, bocsi :D
Nézd meg a siroccó tenyésztőt, ő hány kiló/milyen testalkatú.... Ezeknél a kutyáknál nem az erő számít, hanem a határozottság, a kisugárzás. Ha szóval nem tudod "megfogni", akkor megette a fene...
az hogy Te mit és kit veszel komolyan, az Rajtad kívül senkit sem érdekel:)))))
itt az emberek elmondják a véleményüket, és passz.
én roti és nj között hezitáltam sokáig, de nem bántam meg, hogy egy "nyugodtabb" kutyafajta mellett döntöttem. nem mindenkinek való a roti.
Ez így van, nem mindenkinek való roti :) Ahogy mondani szokták... mindenki német juhászosnak születik, csak van, aki továbbtanul :)
Nem az a bajom, hogy nj párti vagy, hanem az, hogy hülyeségeket írsz, pl. , azt, hogy mindegy milyen kennelből való egy kutya... nem, nem mindegy :)
Huhuhu.... :D:D:D egyem meg, határozott jellem!
És az igaz, hogy pl pofátlanság esetén mit sem ér egy pofon? Vagy hogyan fegyelmezed amúgy? Tudom, hogy nem csak pofonnal lehet, illetve nem is azzal kell, de sok gazdit látok, hogy képentörli a kutyáját és az elég hatásos. Uhh most mindjárt megköveznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!