Mit kell tudni az ivartalanítás utánról?
A kutyámat ivartalanîtják (kan, kb 10-15 kiló). Két kutyát tartok, így a műtét napján és az azt követő nap külön lakásban lesznek (nehogy a másik szétrágja neki a sebet).
1. Ha déli 12-kor műtik, aznap hazavihetem?
2. Mennyi idő után veszik le a parabolát és engedhetem így össze a két kutyát?
3. Mennyi idő a teljes gyógyulás?
4. Mennyi ideig ajánlatos otthon maradni vele? (A műtétje napján és a rákövetkező nap vagyok szabadnapos, utána mennem kell vissza dolgozni és senkit se tudok megkérni, hogy felügyelje).
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Igen, a műtét után hazaviheted. orvosa válogatja, hogy tejesen tisztán, vagy még kótyagosan kapod meg. Ha még kótyagos, míg ki nem tisztul, ne engedd össze a másikkal.
A gallért nem is biztos, hogy megkapod. Ha tudsz rá figyelni, vagy hatásosan tiltható, nem fogja bántani a varratot, ilyenkor felesleges is. Attól én jobban tartanék, hogy magának piszkálni fogja, attól meg, ha a másik piszkálja, a gallér tök hatástalan.
A teljes gyógyulási időről a doki tájékoztatni fog, de az első 1-3 napban ajánlatos bent tartani. (saját tapasztalat: a kanom nem tudott ivartalanítás után nyugton maradni, elpattant egy ér és bevérzett). A zacsit semmiképp ne "hagyják meg".
Én a műtét utáni 1. nap még fokozottan figyeltem rá, aztán már lelőni sem lehetett...meg is lett az eredménye, mert nem állítottam le. Az első 2-3napban jó, ha van, aki rá tud nézni óránként legalább
De bunkó vagy utolsó!
És az nem szar ügy, amikor sok pucér nő mászkál előtted, viszket a p.csöd de nem tudsz dugni? Vagy amikor pont ettől begőzölsz és még ki se tudod verni? Aztán valaki fejbevág p. papuccsal mert te egy idegbeteg kanos görcs vagy és a másik nem érti, miért? Vagy kiszöksz és elb.sz egy kamion? Vagy mikor mondjuk eveszel és menhelyre kerülsz? Vagy ha a heréid a térdedet verik, fájnak és senki nem segít?
Szóval akkor inkább ne legyen mit megvakarni...
és szuka kutyák esetében sajnálnád, mert nem szenvedheti végig h átlag 5 kiskutyát kinyomjon magából h neked jobb legyen?
Ezt miért nem mondod el egy kannak, mielőtt herélni viszed???
Önző vagy.
:-PPP
:-DDD
Élni de minek???
Mondta és visszafeküdt a díványra.
Aztán kimúlt. Unalmas élete nem hagyott nyomot a világegyetemben.
Szia!
1.Mi a megérkezés után 2 órával már vihettük is el. Előkészítik, megműtik, és amikor kihozták a műtőből ránk csörgött az asszisztens, fél óra múlva ott voltunk, már vihettük is el.
2. Amíg a varrat benne van (1 hét) addig nem ajánlott. A másik kutya nem fogja piszkálni a ebet, mert nem is engedi neki. Inkább azért ne engedd össze, mert ugrálnak, hancúroznak véletlen beleakad a karmuk a varratba illetve az én kutyám amíg fájt neki nem engedett magához más kutyát. Lemorogta.
3. A varratszedés után még egy hétig nem ajánlatos, hogy nagyon birkózzon, mert még érzékeny friss aseb, után a már mehet minden a rendes kerékvágásban.
4.Mi végig otthon voltunk, éppen Karácsonyi szünet volt. De az műtét napján illetve utána egy nap elég. Ha nem tudtok rá vigyázni akkor mindenképp gallért adjatok rá, a két kutyát jó lenne külön zárni, amíg a varratok bent vannak.
Köszönöm a válaszokat, kutyus jól van, megvolt a műtétje, 2-3 órán át bódult volt, kóválygott, utána kb meg se látszott, hogy műtötték; ugrált, játszott, rendesen ivott, nem fáradt el sétánál és többször jelezte, hogy vigyem le. Ma reggel rendesen evett, ivott, sétált, játszott.
Erősen megy a hasa, az utolsó véres is volt, majd ezt megbeszélem dokival, de másfelől tele van energiával és nagyon jól van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!