Mikor ivartalanítsam a kutyámat?
Figyelt kérdés
Most 5 hónapos. Egy ismerősöm az első tüzelés előtt ivartalanítottak a kutyájukat és most kialakult nála az inkontinencia. Sokan írták, ajánlották, hogy ivarérés előtt csináltassuk (kb 6 hónapos korban) mások meg azt mondják, hogy az első tüzelés után. Szerintetek? Egyre inkább az ivarérés előtti ivartalanítás mellett állok.2014. aug. 14. 15:05
1/7 anonim válasza:
Mi hét hónaposan, első tüzelés előtt ivartalanítottuk, szerencsére semmi baja, most három éves. Az ivarérés előtti ivartalanítást ajánlom én is, minimálisra redukálódik az emlődaganat kialakulása, ellentétben az első tüzelés utáni műtéttel.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2014. aug. 14. 15:11
3/7 anonim válasza:
Én is 5 hónapos korban ivartalaníttattam a kutyám és semmi gondunk nincs azóta sem. Én semmiképpen sem várnék tüzelésig.
4/7 anonim válasza:
Az állatorvosok általában ivarérés előtt ajánlják tehát 6 hónapos korig a legjobb de ettől függetlenül bármikor megcsináltatható.
5/7 anonim válasza:
enyémet az első tüzelése után, mondjuk előtte szerettük volna de első szukánk,ráadásul kistestű így hirtelen jött, rá 2 hónapra ivartalanítottuk, most 7 éves és semmi baja :)
6/7 Andizsuzsi válasza:
Az enyém is az első tüzelés előtt lett, semmi baja. Igaz, még csak 2 éves.
7/7 anonim válasza:
Amerikána már 2-3 hetesen ivartalanítanak. Magyarországon az a gyakori, hogy vagy tüzelés előtt fél évesen csinálják, vagy amikor már a kutya hormonális fejlődése befejeződött, vagyis olyan 8 ónaposan, ez az első tüzelés után szokott lenni. A hormonok felelnek az idegrendszer működéssért. Az én kutyám 6 hónaposan lett ivartalanítva, panaszmentes, vidám kiskutya, 9 éves. egyébként bármikor elvégezhető. Tévhit, hogy kell egyszer fialnia előtte. A kanok például sokkal kezelhetőbbek utána és a szukák se hisztiznek. a tüzelő szuka étvágya csökken, levert, érzékeny, hisztis és összekoszol mindent. A munkakutyákat ezek miatt kötelező ivartalanítani. Így lesznek megbízhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!