Most ez, hogy van?
Egy-egy testjelből nem lehet ilyen mélyremenő következtetéseket levonni. Ismerős pit szukája például felcsapott farokkal, seggriszálva, pofanyalással dominál.
Ha a másik kutyát hívod, vele foglalkozol, ahhoz neki semmi köze, és ezt jó lenne vele minél hamarabb és minél egyértelműbben közölni.
Érdekes, a mostani ideiglenesem a domináns, nem a sajátom, mégis nyalja a másik száját. Dominancia szempontjából - én úgy gondolom - az a mérvadó, hogy melyik kutya érvényesíti végül az akaratát, szinte mindegy, mi mindent csinál vagy nem csinál ő vagy a másik, ha végül az "nyer", amelyik.
Én viszont a helyedben egyedül (is) foglalkoznék a félőssel. A saját kutyámon látom, aki nagyon megadó, hogy ha a másikra rászólok - márpedig rászólok elég sokszor, mert hát kölyök még - idővel bizalmatlanabb lett velem szemben, úgymond kicsit magára veszi. Lehet, hogy a félős kutyád is kevésbé bízik benned, ha azt látja, hogy minden egyes alkalommal a helyére küldöd, ledominálod a másikat és emiatt esetleg tart tőle, hogy vele is az fog történni és tartja a távolságot. Én úgy vettem észre, egy másik kutya akkor segítség, ha közelebb vonzza a félénket, így az látja, hogy odament hozzád és milyen jól járt, így felbátorodik.
Mi még olyat is szoktunk csinálni, hogy összekötünk két kutyát. A jófej, barátságos kutya egy hámmal maga után húzza a félénket, így az nem dermed le, kénytelen menni, mozogni, csapatban lenni és hamarabb rájön, hogy nem eszi meg senki.
Kutyám elég domináns, mégis régen a rendszeres, illetve a mostani esetleges játékoknál folyamatosan hanyatt dobja magát. Aki csak a sablont nyomja, azt gondolhatja, hogy megadja magát, csak mert hanyatt fekszik, pedig nem ;) Ő irányít így...amint fölé kerül a másik, felpattan, rúgkapál és ő megy nyakra :D
Valamint igenis előfordul elég gyakran, hogy egyik szituban egyik a domináns, másikban a másik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!