Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Haldoklik" a kutya amikor ki...

"Haldoklik" a kutya amikor ki akarjuk tenni a szobából. Mindig ezt fogja csinálni?

Figyelt kérdés

Mikor eljön az esti lefekvés, kitesszük éjszakára, de elég nehézkesen megy a dolog... általában az a vége, hogy megfogjuk és kirakjuk, vagy kihúzzuk a nyakörvénél fogva, mert nem megy ki magától.

Konkrétan arról van szó, hogy ahogy meghallja, hogy " Kifelé", szólhatunk rá akármilyen határozottan, mert ő hirtelen lesántul, nem tudja mozgatni a hátsó lábait, közben nagyon megadja magát, hanyatt fekszik, csóválja a farkát, bármit meg tesz, csak ne tegyük ki. Ha látja hogy nem nyerő a dolog, akkor bebújik az ágy alá és onnan kell kihalászni.

A falkasorrenddel nincs gond (azért gondolom, mert a legkisebb lecseszésre is egyből totális megadó pózba vágja magát), igazából inkább nagyon ragaszkodik szegény, ezért nem akar kimenni gondolom. (Menhelyről lett elhozva 3 hete.)

Mindig ilyen lesz? Igazából nem okoz gondot vele, de nem mindig van türelmünk ehhez a színjátékhoz én személy szerint néha páros lábbal rúgnám ki mikor nekiáll játszani az eszét (nem, nem tenném meg, sosem bántanám, mielőtt belém köttök).

Tapasztalatokat szívesen várok, hogy volt-e hasonló helyzet nálatok :)

BUNKÓK, KÖTEKEDŐK KÍMÉLJENEK, KÖSZÖNÖM.

2014. szept. 4. 20:26
1 2
 11/13 kicsicsajr1 válasza:
Nekem pontosan ugyan ezt csinálja a kutyám pedig ő nálunk nőtt fel. Mennyire motiválható élelemmel? Lehet hozzá lehetne szoktatni, hogy a vacsoráját ott kapja és akkor onnantól kezdve ott marad. Egyébként szerintem a "kifele" szóról le kéne szokni, mert ehhez a szóhoz a kutya már automatikusan egy kellemetlen dolgot társít és ezért csinálja ezt. Ha csak azt mondanátok neki hogy "gyere" és úgy csalnátok ki, lehet többre mennétek. De ez csak egy javaslat :)
2014. szept. 6. 16:36
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem mindig a kifelé szóval hívjuk ki, mindig máshogy, csak fogalmazás szempontjából ez tűnt a legjobbnak :)

Pár napja figyelgetem hogy mikor megy ki magától, vagy jön utánam valamiért, és akkor nem engedem vissza. Úgy látom ez használ :)

2014. szept. 6. 23:03
 13/13 Imola Ágnes ***** válasza:
Amit én tennék: az előszobában játszanák vele, ott etetném, ott kapna jutit, sokszor a szeme láttára kitenném a jutit, de nem engedném rögtön ki, hagynám, hogy kicsit vágyakozzon arra, hogy kijusson az előszobába. Ha kiteszem, többször visszahívnám, és ismét a jutis módszerrel raknám ki.
2014. szept. 9. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!