"Haldoklik" a kutya amikor ki akarjuk tenni a szobából. Mindig ezt fogja csinálni?
Mikor eljön az esti lefekvés, kitesszük éjszakára, de elég nehézkesen megy a dolog... általában az a vége, hogy megfogjuk és kirakjuk, vagy kihúzzuk a nyakörvénél fogva, mert nem megy ki magától.
Konkrétan arról van szó, hogy ahogy meghallja, hogy " Kifelé", szólhatunk rá akármilyen határozottan, mert ő hirtelen lesántul, nem tudja mozgatni a hátsó lábait, közben nagyon megadja magát, hanyatt fekszik, csóválja a farkát, bármit meg tesz, csak ne tegyük ki. Ha látja hogy nem nyerő a dolog, akkor bebújik az ágy alá és onnan kell kihalászni.
A falkasorrenddel nincs gond (azért gondolom, mert a legkisebb lecseszésre is egyből totális megadó pózba vágja magát), igazából inkább nagyon ragaszkodik szegény, ezért nem akar kimenni gondolom. (Menhelyről lett elhozva 3 hete.)
Mindig ilyen lesz? Igazából nem okoz gondot vele, de nem mindig van türelmünk ehhez a színjátékhoz én személy szerint néha páros lábbal rúgnám ki mikor nekiáll játszani az eszét (nem, nem tenném meg, sosem bántanám, mielőtt belém köttök).
Tapasztalatokat szívesen várok, hogy volt-e hasonló helyzet nálatok :)
BUNKÓK, KÖTEKEDŐK KÍMÉLJENEK, KÖSZÖNÖM.
egyébként miért kell kitenni? ha nappal bent lehet, akkor éjszakára miért kell kint maradnia? nem alhatna bent? ma már egyre többen elhiszik, hogy nem ördögtől való egy keretes házban sem bent tartani a kutyát.
nem tudom lehet-e valami tudni az előéletéről, de nyilván egyszer már ki lett dobva és ettől retteg most is. végre talált egy családot, akivel együtt lehet, végre egy falka tagja és ez a falka minden este kiveti magából.
ha mindenáron kint akarod tartani, akkor eleve ne engedd be, hanem járj ki hozzá te szeretgetni.
télen amúgy mi lesz? este ott fekszik majd a lábatoknál a 20 fokban, aztán kiteszed a -10-be?
"Mikor eljön az esti lefekvés, kitesszük éjszakára" - ebből gondoltam, hogy házban laktok. a "ki" nálam a kert :)
egy olyan javaslatom lenne, hogy az esti séta után fejeződjön be számára a nap. nem tudom este hánykor szoktad le/kivinni (én elég későn tartom az esti kutyasétáltatást, tehát közvetlen lefekvés előtt) és akkor ha megérkeztek már nem jöhet be a szobába. sétálni meg csak elfog menni! és ebből egy idő után rutin lesz és megszokja és nem kell kitessékelni, mert ugye sétálni indul (gondolom örömmel) csak többet nem jöhet be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!