Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet leszoktatni a...

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról hogy ugasson ha jön valaki!?

Figyelt kérdés

Ahogy nyílik a lift ajtó úgy ez az őrült eszeveszettül ugat (ha kopognak vagy csengetnek akkor megőrül teljesen!)

Nagyon zavar de nincs ötletem!!!

2010. jan. 17. 16:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

Enyém is ilyen volt és szépen leszoktattam. Nagyon egyszerű és nem kell hozzá ilyen f*szság, mint ugatásgátló. Ha a kutyád ugat, rászólsz. Ez valószínű, hogy nem használ, ezért, hogy nyomatékosítsd az üzeneted, bezárod 5 percre a wc-be. Erre általában kaparni, nyüszíteni kezd. Csak akkor engedem ki, ha már lenyugodott és eltelt egy kis idő. És kiengedés után úgy 5-10 percig levegőnek nézem a kutyát. Minden egyes alkalommal, mikor ugat, eljátszom ezt a wc-be zárást. a kutyám 3 nap alatt szokott le így az ugatásról, azelőtt minden neszre őrjöngött. Ha még nagy néha bepróbálkozik, akkor elég egyszer figyelmeztetnem, csak megindulok a wc ajtó felé és már be is fogja a száját...

Fontos: ha bezárod a wc-ba, soha a gyere szóval vidd be, mert akkor a behívást tönkre teszed. Inkább fogd meg a nyakörvénél vagy ha nincs rajta, akkor a grabancánál és szó nélkül vidd be. A "gyere" szót soha ne kösse össze negatív dologgal, büntetéssel.

2010. jan. 17. 17:39
 12/22 anonim ***** válasza:
Az is jó, amit az előző írt, szerintem az is megoldás, hogy ha a rászólás nem használ, akkor vízipisztollyal rálőssz. Az én kutyám utálja, ha lefröcskölik.
2010. jan. 17. 17:46
 13/22 anonim ***** válasza:
75%
Van ilyen, de nem mind! Nyilván akkor más megoldást keres!
2010. jan. 17. 18:14
 14/22 anonim ***** válasza:
25%
2010. jan. 17. 18:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt az ugatásgátló sz@rt. Rád raknám, aki te itt ajnározod!

Aki ilyen eszközöket használ, az nem ért a kutyákhoz! Fogalma sincs az állat pszichéjéről, ezért nyúl a látszólag könnyebb megoldáshoz. Buta emberek találmánya buta gazdáknak. Amelyik kiképző szerint ez a megoldás, az nem kiképző, hanem sarlatán. Ezer meg ezer, humánus módja van a túlzott ugatás megfékezésének.

2010. jan. 17. 21:35
 16/22 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Szerintem inkább arra koncentrálj, hogy minden apró neszre ne ugasson a kutyád. Azzal nincs semmi baj, ha elmennek az ajtó előtt, akkor jelez. Végül is kutya, az a dolga és úgy érzi jól magát, ha védi a területét. Hiszen territoriális lény. Persze egy bérházban nem jó, ha minden neszre jelez, de ha az ajtó előtt elmennek, azzal nincsen semmi baj.
2010. jan. 17. 21:37
 17/22 anonim ***** válasza:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jan. 17. 21:38
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

panelba miért kell kutya?

Azért kutya hogy ugasson, ha nem tetszik szerezz egy macskát.

A mi kutyánk is ugat ha jön valaki de nem is baj mert van olyan aki nem is csönget csak jön.

2010. jan. 18. 12:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:25: mit zavar az téged, hogy panelban van a kutya?

Egyébként tényleg, milyen okosat szóltál, mivel ugat a kutyám ezért kirakom az utcára, és szerzek helyette egy macskát. Jéé, hogy én erre nem gondoltam :) -.-"

2010. jan. 18. 14:02
 20/22 anonim válasza:
52%
A kutyának olyan az ugatás, mint az embernek a beszéd. Hallottál már olyat, hogy az embert le kellene szoktatni a beszédről? Persze az ember lényegesen intelligensebb (általában), mint a kutya, így tudja, hogy bizonyos helyzetekben nem szabad beszélnie. Az értelmesebb kutya is bizonyos fokig nevelhető, de akár tetszik, akár nem a kutyának nem élettere a lakás. Nagyon furcsán értelmezi az emberek egy része az állatszeretetet. Önző módon egy lakásba kényszeríteni egy kutyát, komoly büntetés az állatnak. Próbáld magad a kutya helyébe képzelni. Amikor ugat, csak jelzi a maga módján, hogy valaki közeledik az ő területéhez. Végzi a dolgát, normális esetben ezért dicséret járna. Leszoktatni nem tudod róla, büntetni ezért bűn lenne, keress neki más gazdit, ahol udvar is van, és végre kedvére ugathat. Felesleges egymást kínozni, ez neked és a kutyának sem jó.
2010. febr. 24. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!