Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány km-ről képes hazajönni...

Hány km-ről képes hazajönni egy elajándékozott kutya?

Figyelt kérdés
Történt ugyanis hogy kölyök korátol nálunk felcseperedett tacskó kan kutyánkat 7,5 évesen el kellett ajándékoznunk mivel 2éves gyerekem püfölte bánototta a kutyát s néha a kutya odakapott a kezéhez vicsoritva.(régen nagyfiam is kiskorába bántotta a kutyát s emiatt a kutya nemtűri ha bántsa bárki)Tehát inkább jobbnak láttam elajándékozni.Maradhatott volna ha ketrecet csináltunk volna neki de idő hiányába ez nem valosulhatott volna meg hamar.A kutyust elvitték,fogadkoztak jo dolga lesz bekeritatt portan patkányirtásra viszik.Ugy adtam oda ha baj lenne vele ne tegyék ki az utra mert inkább szoljanak s érte megyünk.(nekünk ő családtag volt)Aznap amikor elvitték szörnyű álmom volt.Kutyánk visitott probált szökni stb (Telepátia?)következő napokba minden családtag hiányolta.Én még mindig.Kérdésem milyen távolságbol képes egy kutya hazatérni?30-40km re vitték el.Már egy hete.Nagyon hűséges jo házörzö kutya volt s meg is bántam hogy odaadtam inkább ketrecet kellet volna csinálni neki.Folyton azt érzem a kutya szenved és hogy haza fog térni.De ha ugy lesz többé nem adom oda.
2014. aug. 31. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka, ha egy kutya ilyen távolságból hazatalál. Főleg, ha az udvaron kívül nem látott mást a világból.ha ez mindennapos dolog lenne, nem lennének kóbor kutyák.
2014. aug. 31. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:

A Lessie hazatér inkább az irodalom tárgykörébe tartozik, bár volt néhány hasonló dokumentált eset.

A távolság attól függ, mennyire van messze az ismert területektől. Ha nem ismeri a környéket pár utcányiról is nehezen talál vissza, ha sokat volt sétáltatva, akkor ismeri a környéket, könnyebben hazatalál. Tehát, ha az új helye felé gyakran járt már, akkor könnyen hazatalál, egyébként nem.

Az első 1-2 nap neki is nehéz lesz, de ha lesz feladata, akkor boldog kutya lesz belőle

2014. aug. 31. 20:09
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát elég sűrűn kiszökött csavarogni.Kerités alá furt hogy kijusson de mindig hazajött.Már köveket raktunk oda de ugy is kijutott.Mindig félt ha dörgött az ég vagy repülő ment ilyenkor be kellett engedni előszobába vagy ha mentünk el ottonrol utánnunk szökött.Nagy telek állt rendelkezésére szaladgálni és 3gyerek melett nincs idő kutyasétáltatásra.Néhány alkalommal ha elvitték a nagyobbak.kb30-40 km-re vitték.Utat csak az auto csomagtartobol láthatta.Hiányzik az ugatása,a simizés stb.
2014. aug. 31. 20:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Gyerekkoromba volt egy németjuhász keverék kutyánk kölyök korátol neveltük kb 2évesen adták oda szüleim egy embernek aki töllünk kb8-10km-re lakott tanyán eldugott helyen.3x vitte el s 3x jött haza a kutya utánna már másnak adták messzebbre, többé nem jött haza.A kutya nem járt soha a telken kivül első elvitele előtt.
2014. aug. 31. 20:48
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

A kutyától való megszabadulás helyett talán a gyerekeket kellett volna megnevelni.

Nem természetes dolog,hogy mindkét gyereked így bánik a kutyákkal.Egy gyerek,ha nem szellemi fogyatékos,meg kell hogy értse,nem bántunk kutyát.

2014. aug. 31. 23:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg többé nem jut eszetekbe kutyát tartani.
2014. aug. 31. 23:24
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Tényleg jobb, mint megnevelni a gyereket ... De ezzel a hozzállással ne is legyen soha többet kutyátok! Nem való mindenkinek, van ez így. Lovat sem tartanak ennyien, mint kutyát, pedig az is milyen jópofa állat!

Egyébként ha így oldod meg a problémát, mit csinálsz, ha egy másik gyereket fognak bántani a tieid? Mert aki állatot bánt, embert is fog ... Esetleg másik városba viszed a gyereket vagy őt is ketrecbe zárod, mert nem bírsz a sajátoddal? ;)

2014. szept. 1. 07:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon eltértünk a témátol.Utolsó két két kommentelő hány gyerekwtek van?Mert akinek van az tudja minden gyermeknek van olyan időszaka amikor bántsa az állatokat de egy idő után megértik.Két évest hasonlitgassa senki azokhoz akik még nagyobb gyerekkorba vagy felnőtt korba is bántsák az állatokat.Éppen ezért ha már így alakult a gyerek 3éves koráig nem akarok kutyát.Szakemberek szerint 3éves gyerek érett rá hogy kutyát tartsanak mellette.Én ennek hiszek.Köszönöm a kritikát de nem fogadom el.Gyermekeim értelmesek igy nincs velük gond.De ha kommentelő ugy gondolja hogy jobban ismeri gyermekeim vagy a körülményeket akkor nyogdtan tegye engen nem zavar.Szeretetteljes otthona volt a kutyának.22állatot mentettem meg a haláltol saját közremüködéssel mert kerestem nekik gazdát.Menhelyi és talált.Most is van egy ideiglenesen befogadott cicánk sajátok mellett.Ezt megtehetné azis akinek van rá lehetősége!
2014. szept. 1. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:

A többi gyereked is bántotta,gondolom nem mind két éves.Másnál is van ilyen korú gyerek és érdekes,le lehet szoktatni az állatok bántásáról.

Vagy épp alapból nem tesznek ilyet.

2014. szept. 1. 10:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazából ilyen ember kezébe gyereket sem adnék jó szívvel. Érdekes, sem én sem a bátyáim sosem bántottunk kutyákat, vagy más állatot...

De lényegtelen is, a kutyatartás nem abból áll, hogy löksz neki kaját, meg simized ha olyan kedved van. Ha nincs időd (kedved) foglalkozni vele, akkor ne tarts. Nem véletlenül szökött ki rendszeresen ez a tacsi sem tőletek, ha elütötte volna egy autó, vagy megharap egy gyereket az utcán azért te lettél volna a felelős.

2014. szept. 1. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!