Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1 éveskislányomat nem szereti...

1 éveskislányomat nem szereti a kutyusunk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Semmiképp nem szeretnénk megválni tőle!!

Teljesen feszült, ha a közelében van. Szokta puszilgatni a kutyus, de látszik rajta, hogy zavarában. Nem egyszer felé kapott (nem ért hozzá).

Mindig szemmel tartja, folyton ingerült ha a baba a közelében van:(

Nagyon szeretjük a kutyusunkat. Bent van tartva (tacskô-beagle menhelyes kutyus).

Valami ötletetek van? A gyerek szobába nem mehet be.

Mielőtt kutyaoktatót hívnánk, van valami amivel próbálkozhatnánk??

Előre is köszönöm!

2014. aug. 31. 13:27
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
1%

1. Vagy a kutya, vagy a gyerek.

(Ha mind a 2 akkor a kutyának KINT A HELYE!!!)

2014. aug. 31. 18:35
 12/38 anonim ***** válasza:
95%
60%-os: akaszkodj már le a témáról. Attól mert neked nem volt háziállatod aki szerettél, még valakinek megadatott.
2014. aug. 31. 18:49
 13/38 anonim ***** válasza:
1%
Szerintem tartsátok kint a kutyát. Amúgy sem egészséges ha egy gyerek egy fedél alatt él egy kutyával mert a kutya-macska olyan baktériumokat hordoz ami nem egészséges az emberre ha bekerül a szervezetébe. pl. plazma. Meg az egész házban száll a kutyaszőr szegény gyerek meg belélegzi ami egy idő után asztmát is okozhat. Vagy az ételbe is bekerülhet a kutyaszőr amitől pedig vakbelet kap. Én a helyedbe azonnal kitenném a kutyát szerintem ő is sokkal jobban érezné magát a szabadban. (Ha fontos a gyereked)
2014. aug. 31. 18:56
 14/38 anonim ***** válasza:
1%
Utolsó előtti mért te honnan veszed, hogy nem volt háziállata akit szerethet. ennyi erővel neked meg írhatnám azt, hogy neked meg biztos nem lehet gyereked de másnak ez megadatott.
2014. aug. 31. 18:58
 15/38 anonim ***** válasza:
2%
Na, megjelentek az elvakult állatimádók, akik szerint egy kutya fontosabb, mint az ember saját gyereke... Szánalmas népség, csak lepontozni tudnak.
2014. aug. 31. 19:12
 16/38 anonim ***** válasza:
2%

Kedves 12-es!

Azt nem én irtam, de tudom, hogy nekem szántad a hozzászólást. :)

Van kutyám és szeretem. De egyszer kapna a gyerekem után és repülne. Aki ezt nem igy gondolja szerintem nem komplett. Az a kutya igen csúnya sebeket tudd hagyni egy gyereken. Sose értettem az ilyet. Ha meg megharapja a kicsit, megy a csodálkozás... A saját gyerekét veszélyezteti. . .

2014. aug. 31. 19:46
 17/38 anonim ***** válasza:
97%
Értem, szóval az ember rosszul neveli a kutyáját, a kutya ennek megfelelően reagál, és akkor repül. Tök igazságos hozzáállás, tényleg :)
2014. aug. 31. 21:24
 18/38 anonim ***** válasza:
97%

Na itt vannak már a buborékban felnőttek is...

Elárulom, hogy ez nagy hülyeség, hogy "szegény" gyerek beteg lesz majd a kutyától. A szülő, barátnő, nagyi, uncsitesó ugyan úgy beviheti baktériumokat, arról meg már ne is beszéljünk hogy vajon mennyivel higiénikusabb nyilvános pelenkázóban kicserélni a pelust, mintha egy kutyával laknának egy fedél alatt (és itt nem a Buksira gondolok, aki életében 1x látott állatorvost és van kemény 1 db veszettség elleni oltása egész életére, a többi meg minek).

"Egészségesebbek azok a gyerekek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben kutya van, mint azok, akik ebmentesen cseperednek fel: kevesebb légúti betegség támadja meg őket - állítják finn orvosok.

A szakemberek négyszáz csecsemőt kísértek figyelemmel életük első évében. Azok, akik ebes környezetben növekedtek, az időszaknak csak a 19 százalékában voltak betegek, míg a kutyamentesen élők az esztendő több mint egyharmadában, 36 százalékában.

A kutya-gyerekegészség közti összefüggés a finn Egyetemi Kórház kutatóinak feltételezése szerint abból adódik, hogy az ebek oltásszerűen védik a gyerekeket: kis mennyiségben kóros baktériumoknak és csíráknak teszik ki őket, amire a csemeték szervezete válaszul felvérteződik komolyabb betegségek ellen."

Másik:

"Joachim Heinrich, a müncheni Heimholtz Központ Epidemiológiai Intézetének munkatársa több mint 3000 gyerek körében végzett kutatást. Születésüktől hat éves korukig követte nyomon a gyerekek egészségének alakulását. A vérvizsgálatok kimutatták, hogy a kutyás háztartásokban felnövekedett gyerekek ellenállóbbak a pollenekkel és más légúti allergiát okozó anyagokkal szemben -melyek asztmát, orrnyálkahártya gyulladást és ekcémát okozhatnak -, mint kutyamentes háztartásban felnőtt társaik.

Heinrich szerint a kutya révén korán találkoznak bizonyos kórokozókkal, ami elősegíti az immunrendszer fejlődését. Éppen ezért a szervezet védekező rendszere nem kezd túlműködésbe, amikor hirtelen poratkákkal, pollennel és más allergiát okozó anyagokkal találkozik. Furcsa módon azonban a gyerekek antitestjeiben végbement előnyös változás a tüneteken nem segített. A kutyás gyerekek ugyanúgy válhatnak asztmássá, mint háziállat nélkül élő kortársaik.

"Nem teljesen világos, hogy miért van ez így" - mondta Heinrich az AFP-nek, hozzátéve hogy az immunrendszer fejlettsége talán az élet későbbi fázisában jelent majd nagyobb előnyt. A kutatás tovább folytatódik, a következő összefoglaló elemzés a gyerekek 10 éves korában várható.

A tanulmány az Európai Légzési Társaság lapjában, a European Respiratory Journalban jelent meg.

További vizsgálatokra van szükség annak megértése végett, hogy miként erősítik az immunrendszert a kutyák, mielőtt azt a tanácsot adhatnánk, hogy vegyen mindenki egy házőrzőt a gyereknek - mondta Heinrich."

Úgyhogy erről ennyit.

És már nem azért, de a kutya volt ott előbb, akkor miért is kéne kihajítani? Valószínűleg ha az ember magához vesz egy kutyát akkor belegondol abba is, hogy mi lesz ha lesz gyereke, tehát szoktatni kell a kutyát is a gyerekekhez, hogy addigra már ne legyen neki idegen szitu a baba. Aki ezt nem éri fel ésszel, az ennyi erővel adja be az idősebb gyerekét is nevelőotthonba, mert nem ritka hogy féltékenységből a saját testvére reszkírozza a kisebbet. Ne oldjuk meg véletlenül sem a problémát, mit számít, hogy egy érző élőlényről van szó, könnyebb ignorálni? Nem vall túl józan észre...

2014. aug. 31. 21:26
 19/38 A kérdező kommentje:

Nem vita...

Nézzétek, a kutya marad EZ BIZTOS. Valamit én rontottam el. A gyerek az első persze, de a kutyát igazítanom kell hozzá.

Nekem a társam. Lehet el van kényesztetve, de az ojtató szerint, ennek nincs köze ehez.

Attól, hogy jelez nem csinált semmit. A gyerkőc is jelez sírással, hogy nem jó neki.

A babának is tanítom, hogy a táljába ne nyúljon, ne húzza stb.

Azért kidobni egy KEDVENCET mert elrontottam valamit??? Nem, ezt meg kell oldani.

2014. aug. 31. 22:28
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó!

Ha egy év alatt nem szokta meg a gyereket, az elég gáz nem?

Nem biztos, hogy te rontottad el. Kiskutyaként került hozzátok vagy nem? Lehet rossz tapasztalata van a gyerekekkel szemben. Akkor meg cseszheted... Igen, nem csinált semmit, eddig. Bátor vagy... Mindegy, végülis a te gyereked...

2014. szept. 1. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!