Melyik az a kutyás sport, ami a legkevésbé terheli meg a kutya ízületeit?
Van egy nagyon aktív kutyám, aki 1 éves és most derült ki nála, hogy enyhe fokú csípőízületi diszpláziája van. :(
Már kiskorától kezdve sportolok vele, de így nem szeretném őt erőltetni. Most abba hagytam vele a sportolást de az a baj, hogy így kezd megőrülni és csak szenved, nagyon nagy mozgás igénye van és imád sportolni. Mindennapos sétával és labdázással pedig nem tudom teljesen kielégíteni a fizikai igényeit, ezért azt gondoltam, hogy hobbi szinten sportolnánk azt, ami a legkevésbé terheli meg az ízületeit.
Légyszíves segítsetek abban, hogy melyik ez a sport és, hogy mi az, amit csinálhatok vele, hogy fizikailag lefáradjon?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem adj neki GF-600-at, ártani biztos nem fogsz vele.
Sportnak meg az obedience-t javasolnám. :)
1 éves, és már sportoltál vele? Akkor ne csodálkozz, ha kijött a dp-je. 1 éves kor alatt semmi megerőltetőt nem szabad csinálni a kutyával, nem megerőltetőt meg ugye enyhe dp-vel is lehet, úgyhogy normális esetben most nagyjából semmin nem kellene változtatnod.
Amúgy igen, mantrailing, odebience, illetve ugyan nem sport, de lógatni is lehet (gumikötéllel felkötöd a fára a kedvenc játékát, úgy, hogy csak a hátsó lábai érjenek le, így a lába nem terhelődik, mert a szájával tartja magát, de mozog, tapos, izmot fejleszt, ami segít a dp-jének tünetmentesnek maradni), feltéve, hogy a gerincét még nem vágtad tönkre a sportolással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!