Border Collie verseny célra. Melyik kennelt ajánljátok?
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy hamarosan egy Border Collie büszke tulajdonosa legyek, de nem tudom honnan vegyek kutyát. 200.000 ft-ig, max 250.000, verseny célra kitenyésztett BC kennelt keresek. Mivel volt egy Kínai kopasz kutyám, aki sajnos nem volt a legmegfelelőbb sport kutya, ezért inkább BC-t keresek. Véleményeket, tapasztalatokat kérek! :)
Legszívesebben különleges színű bordert keresek, nem fekete fehéret.
Kb ugyanezek vonatkoznak rád is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5978214-melyi..
Meg én előbb a helyedben szorgosan látogatnám a szemináriumokat és egyéb tanulási lehetőségeket mielőtt ilyen kutyát vennék, mivel ordít h nincs tapasztalatod és csak azért akarsz ilyen kutyát mert hallottad h ezek jobbak sportban mint a "mezei show bc"
Ha csak egy Borderrel akarsz dicsekedni, akkor ne vegyél. Nagyon sokat kell velük foglalkozni, különben bediliznek.
De én akkor ezeket ajánlanám:(bár nem biztos, hogy 200.000 ezerért adják)
Border Sunshine Kennel
Beauty of Matra Kennel
Blessed Borders Kennel
Van tapasztalatom, nem is kevés, kedves 1. :)
Tudom mennyi mozgás igényre van szüksége, amit bőven kitudok elégíteni. ;) Kérlek, kezdők ne írjanak. :) (illetve magasiskolás kutya suliba vinném) :*
2, köszönöm. :)
Nem csak dicsekedni akarok, nem tudom honnan vetted. Tudod ez csak egy kifejezés drága 2. :)
" Eljött az idő, hogy hamarosan egy Border Collie büszke tulajdonosa legyek. "
Sajnálom, hogy nem hogy a kutyákhoz, de még a saját anyanyelvedhez sem értesz! O:)
Csak annyira vagyok kezdő h 5 EOn és 3 VBn voltam, ezen kívül számtalan szemináriumon és külföldi versenyen és per pillanat 2 borderem - hagyjuk h ki a kezdő. Ellenben kínai kopasz kutyás versenyzőre az elmúlt évekből nem emlékszem...de biztos nem jártam elég nyitott szemmel, igaz, mostanság nagyon sok a kezdő így nehéz nyomonkövetni.
De igen, Lucky Summer és Brynspire a csúcs, ahonnan én is vennék ma Magyarországról.
A többi ígéretes, vannak kikerült jó kutyák is a Blessed Bordersből és a Perfect Senseből. Poseidon úgyszint tud jó lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!