Tudnátok segíteni, hogyan alakíthatnék ki erősebb kötődést a kutyával?
"Nem kötődik, mert pl. az előző kutyasuliban az oktató simán magához tudta hívni"
Ennek a kettőnek SEMMI köze egymáshoz. Kutyámmal és más kutyákkal sulikba járunk bemutatózni, pont tegnap is voltunk. Rendezvényeken és hasonló helyeken az egyik kutya úgy eltűnik az emberek közt, hogy labdázzanak vele, hogy gazdi sokszor azt se tudja, hol a kutya...simán leléphet 1-2 órára, kutya nem is keresi nagyon, néhányan mondják is, hogy "nem kötődik"...aztán mikor normál szituban megfogtam pórázon, gazdi elment, és lassan mentem az irányába, majd hasra estem, úgy megindult...kötődik ő, de ilyenkor bulizik, játszik és TUDJA, hogy gazdi szól, ha eksön, indulás van :D
Az én kutyám fele ennyire nem önálló, ha elege van, simán lefekszik...bárhol fekszik órákat, én meg látótávon kívül vagyok, néha eljön csekkolni ,de megy vissza...Ismerős viszont azt mondja, hogy a kutyám "aggódik", mert pl kocsiban hátul utazva csomagtérben erősen liheg, mikor elől ülök...pedig tényleg nem volt meleg :D De itthon kertben is lihegett vmelyik nekem hűvibb estén...ezt nem stressznek gondolom én...
És igen, van kötődési probléma...ismerős pitje megtette, hogy elfutós behívásnál, mikor LÁTTA, hogy gazdi fut, megfordult és neki HÁTTAL leült...mert ott kutyát látott...vagy csak egy fűcsomót...elengedésnél irányba kellett taszítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!