Debrecenben kutyával tömegközlekedni? Felengedik a buszra?
Természetesen póráz-szájkosár kombinációval. Már jegyet is vettem neki.
Vannak egyéb szabályok?
Van valakinek tapasztalata?
Remélhetőleg akkor nem fognak piszkálni. Tanszünetben, szerda délután 4 után egyébként sem gondolom, hogy tömve lennének a buszok.
A DKV honlapján az ide tartozó szabály csak annyit ír a háziállatok szállításáról, hogy be kell tudni mutatni a kutya oltási könyvét (amit amúgy egy sima utcára menésnél is magunknál kell tartani, mert a közterületes elkérheti), ha nem tudod kézipoggyászként, megfelelően elzárva "tárolni", akkor menetjegyet kell neki venni, illetve csak akkor vihetem fel, ha nem zavarja a többi utas nyugalmát.
Na most nekem ezzel a többi utasos résszel van a bajom, ugyanis a kutya egy nagyon nagytermetű rotti-agár mix és nem tisztázza a szabályzat a zavarás fogalmát. Mert ismerjük a kisgyerekes anyukákat és az idős néniket... Lehetséges, hogy csupán a kutya jelenléte zavarólag hat az utasokra, és ezért meghiúsul az utazás? Ilyenkor ez nem minősül diszkriminációnak?(mármint ha pl. egy csivavával mennék, az nyilván nem zavarna senkit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!