Magyar agár: mi számított súlyos hibának a régi időkben a fajta egyedeinél?
Illetve igaz, hogy ezt a fajtát csak gyalogos vadászatokon használták mert féltek a lovaktól? Ha igen, miért félhetett tőlük?
Egy ismerősömmel beszéltünk az agarakról, és ez a két kérdés maradt függőben. Szerintetek?
Én úgy tudom, hogy amikor párban versenyeztették őket a mezőn, akkor is lovon kísérték őket a bírók, szóval annyira azért nem félhettek tőlük. Sok régi képen is -- festményeken és fényképeken egyaránt -- lovasok láthatók az agarakkal, az agarászatot -- meg a kopózást is -- így űzték. Azt olvastam, hogy nemcsak a kutyákat szoktatták gondosan a lovakhoz, hanem a lovakat is a kutyákhoz, hiszen a vadászat során tökéletesen együtt kellett működniük.
És milyen hibákra gondolsz? Küllemi, vagy jellembeli, vagy munkavégzés közben vétett hibákra (pl. az kizárást eredményezett a mezei versenyeken, hogyha az egyik agár akadályozta a másikat)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!