Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Házikoszttal (is) kutyát etetni?

Házikoszttal (is) kutyát etetni?

Figyelt kérdés

Jó dolog hogy házikosztot is kap a kutyus? 10 hónapos terrier keverék, 3 hete van nálunk. Az etetése úgy néz ki hogy napi 3 alkalommal kap enni vagy száraz tápot (Pro Plan) vagy házi ételeket. A házi ételek teszik ki a kaja 2/3-át.

Házi koszt alatt értem: pörköltmaradék, kolbász, vajaskenyér, kifőtt tészta, répa, kenyérhéj, darálthús stb.

2014. aug. 23. 22:20
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot :)
2014. aug. 24. 19:52
 22/27 Daolin ***** válasza:
43%
Nem azt mondtam hogy minden nap hanem hogy kb 3-4 hónaponta 1-szer. Amúgy én nem vagyok olyan aki megmérgezi a kutyát... A kutya tudja mi a jó neki.
2014. aug. 28. 22:43
 23/27 sippara ***** válasza:
55%
Nem egy kutya eszik fel gondolkodás nélkül patkánymérget, fagyállóba mártott kenyeret. Gondold át újra.
2014. aug. 29. 01:10
 24/27 Daolin ***** válasza:
Jól van inkább hagyjuk mert a végén még az lesz hogy mérgezem...
2014. aug. 29. 21:56
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem mérgezed csak tönkre vágod a szerveit.......

Ismerősömnek van egy tizen éves macskája. Csak a konzervet volt hajlandó megenni. Most kiderült hogy súlyosan károsodott a veséje. Doki kérdezte mit eszik. Meg volt az ok.... a konzerben olyan anyagok vannak, amik idővel kinyírják a szerveket. Amúgy egy macska elélne akár 20 évig is.

Én a kutyámnak tutira nem adnék ilyeneket.

Tápokról meg annyit hogy azokban is van gabona, meg rengeteg tartósító szer ami rákot okoz. Szal mi maradunk a nyers húsnál.

2014. aug. 30. 13:00
 26/27 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Tudtam hogy megtalálom a száraz táppal kapcsolatos cikket. Itt egy részlet belőle:

,, Összetétel

Ez a leginkább használatos megnevezése a gyártók nyilatkozatának, amelyre jogszabály kényszeríti őket. Néhány ehhez kapcsolódó dolgot a gazdiknak érdemes tudniuk. A fölsorolásban szereplő anyagok egy része a technológiai folyamat során mesterségesen hozzáadagolva kerül a végtermékbe. A kiinduló nyersanyagok ugyanis olyan gyenge minőségűek, hogy a kész termék elemzésének laboreredménye elfogadhatatlan lenne. A gyártók nagy előszeretettel tüntetik föl a különböző alkotóanyagokat egybevonva, csoportosítva. Ez lehetőséget ad számukra, hogy tudassák ugyan a vásárlóval, hogy például mennyi gabona van a termékben, de azon belül pl. a zab és kukorica mennyiségi hányadosát úgy változtathatják, ahogy akarják. Ha pl. olcsón szállít a gyárnak egy cég (más fölhasználásra már alkalmatlan) zabot, akkor abból tesznek bele többet, ha valamelyik távoli kontinensről szerezhető be olcsón (génmaniplált) kukoricaliszt, akkor abból kevernek bele sokat. Sokszor meggyőzően néz ki a zsákokon, és kisebb értékeket kell kiírni, ha egy összetevőt több részre bontva tüntetnek föl. Pl. nem azt, hogy ennyi gabona vagy annyi kukorica, hanem ennyi kukorica, annyi kukoricaliszt, és valamennyi kukoricagríz, de ennél a példánál maradva, ha a három mennyiséget a gazdi összeadja, lehet, hogy a kukorica arányát tekintve a sertéstápot megszégyenítő lenne a végeredmény.''

2014. aug. 30. 13:19
 27/27 Daolin ***** válasza:
Jó demondtam hogy nem adok neki mindig... És vannak benne tápanyagok. 3-4 hónaponta egy picike konzerv nem fog ártani...
2014. aug. 31. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!