Jó dolog hogy házikosztot is kap a kutyus? 10 hónapos terrier keverék, 3 hete van nálunk. Az etetése úgy néz ki hogy napi 3 alkalommal kap enni vagy száraz tápot (Pro Plan) vagy házi ételeket. A házi ételek teszik ki a kaja 2/3-át.
Házi koszt alatt értem: pörköltmaradék, kolbász, vajaskenyér, kifőtt tészta, répa, kenyérhéj, darálthús stb.
Ehet.. sőt ajánlatosabb is, egészségesebb.. 10 hónapos azt írtad, még nem nagyon kéne neki kenyeret enni neki, mert beférgesedhet, gyakran laktóz érzékeny egy kutya ilyesmikre majd figyeljetek oda hátha megy tőle a hasa.. és ugye akkor azokat hanyagolni a tejtermékeket... de egyébként bármit ehet csak nagyon zsírosat nem.. főleg így, hogy száraz táppal van/volt etetve, mivel nem zsíroshoz van szokva a gyomra.
2014. aug. 23. 22:28
2/27 anonim válasza:
lehet , de Én fordítva tenném a táp lenne a 2/3 ad. És a házi ételmaradék lehetőleg ne legyen fűszeres.
2014. aug. 23. 22:29
3/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Rendben, akkor ezekre figyelni fogok és az arányt is cserélem. :)
2014. aug. 23. 22:34
4/27 anonim válasza:
Igen egyébként fontos, hogy ne legyen nagyon fűszeres részben nem egészséges, részben hordhatod dokihoz, hogy nyomja ki neki, mert folyamatosan teli lesz a bűzmirigye és viszketni fog neki.. észreveszed majd, mert húzza majd a fenekét a földön..
2014. aug. 23. 22:38
5/27 anonim válasza:
Szerintem maradj a minőségi tápnál, ha már sikerült ilyen jól választanod (pro plan). A kutya nem disznó, felesleges, és káros maradékkal tömni! Füűzerest (pörköltmaradék) nem ehet, mert egyhamar befigyel a hasnyálmirigygyulladás, kenyér az élesztő miatt puffasztja a kutyát, tészta teljesen felesleges szénhidrát, csak hízik tőle, semmi haszna a kutyának belőle. Zöldség/gyümölcs mehet neki ha szereti, azonkívül nem szabad tömni maradékokkal, esetleg fűszer nélküli húsokat főzhetsz neki.
2014. aug. 23. 23:06
6/27 anonim válasza:
Joghurtot, kefírt, túrót viszont nyugodtan adhatsz neki (nagyon szeretik a kutyák), a tejet viszont hanyagold.
2014. aug. 23. 23:14
7/27 sippara válasza:
A Pro Plan jó dolog, a moslék nem - moslékkal a disznókat etetjük (illetve most már azokat se), a kutya pedig nem disznó.
"10 hónapos azt írtad, még nem nagyon kéne neki kenyeret enni neki, mert beférgesedhet"
Mi az anyám van a kenyér héjában, amitől férges lenne a kutya??? Te is férgesedsz a kenyértől? :D :D :D
2014. aug. 23. 23:51
8/27 anonim válasza:
,,még nem nagyon kéne neki kenyeret enni neki, mert beférgesedhet''
Elmagyaráznád miért? Most komolyan nem értem. Ha idősebb lesz akkor már nem tud férges lenni a kenyértől?
Akkor az én gyerekem is férges? Ugyanis reggelire kenyeret eszik......
2014. aug. 24. 00:33
9/27 Daolin válasza:
Tapasztalatból irom: Basset houndunk van, és ő egyátalán nem eszik tápot. Mindig azt eszi amit mi és mégis egészségesebb mint egy olyan kutya aki tápot eszik.Viszont a csirkehúsra és a tejtermékekre allergiás lehet a kutyus.
2014. aug. 24. 00:34
10/27 anonim válasza:
Utolsó, gondolom milyen egészséges, és főleg hosszú életű lesz a bablevesen, és mákos tésztán élő szerencsétlen kutyád... tartanál inkább sertést! :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!