Mennyi tápot adjak enni egy 5 hetes kiskutyának?
Kérdező!
Egy tenyésztő NEM hamisít. Hivatalos papírjai vannak arról, hogy a kutyájával tenyészthet. Te meg egy szaporítót támogattál, akit nem érdekel, milyen betegségei vannak a kutyájának. A mopsz egyébként is egy beteges fajta... de a te döntésed.
Hogy milyen tápot adj? Josera Kids, vízben áztatva, h megpuhuljon, de ha biztosra akarsz menni, inkább egy állatorvost kérdezz meg erről, úgyis lassan meg kell kapnia az első oltását.
Kedves kérdező! Való igaz, hogy a tenyésztők is visszaélHETnek a kutyákkal. Van rá példa. De alapvetően azért vannak a tenyésztő egyesületeknek szabályai, hogy ezt megakadályozzák, és azért egy tenyésztő nem sokáig maradna hivatalosan is az, ha egy ilyen súlyos stikli kiderülne.
Ellenben ahonnan te hoztad ezt a szerencsétlent, egyértelműen, bizonyítottan visszaéltek ezzel az állattal, mert szopós korában eladták neked. Ráadásul ezt nem csak a kutya veszélyeztetése, de törvénytelen is, épp azért mert már a törvényalkotók is állatkínzásnak tartják. És te ezt pénzzel támogattad. Ahol pedig kereslet van, a kínálat is újratermelődik...
Persze az ő szaporított kutyája nyilván tökéletesen egészséges lesz,annak ellenére,hogy még azt sem tudja,mivel kell etetni.
Mivel tenyésztőtől a kutya mellé hivatalos szerződésben leírt garanciát kapsz,nem érdeke,hogy egy szaporítótól felvásárolt kutyát adjon el hamis papírokkal.Ha a kutya öröklött beteg,neki a szerződésben leírtak szerint keményen perkálnia kell.A tenyésztő érdeke,hogy minden rendben legyen a kutya egészségével.
Én is ilyen hülye voltam,mint a kérdező.Nem fizetek tenyésztőnek,minek nekem a törzskönyv,egy kutyát elhozok legalább rossz helyről stb.
A 12 ezerért négy hónaposanmegvett kutya félmillió forintomba került.Csak az,hogy most,hat évesen még él.Egy tanyám volt,ennek az ára ment rá a kutyára.Az idegrendszeri problémái mai napig megvannak,extra köcsög,ami az Ő fajtájánál nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!