Kérhetem ilyen esetben az altatást?
Nem kérhetsz altatást, de a kozmetikus, ha úgy látja, lehet, hogy felajánlja, hogy bódítsátok be. Altatni nem szoktak.
Azt sem tartom jó ötletnek, hogy te fogd le a kutyát. Neked nem engedelmeskedik, hisztizik, de egy jó kozmetikus le tudja úgy kezelni (nem megverni), hogy seperc alatt meggondolja magát. Humán gyógyszert javasolni meg óriási butaság.
Vannak enyhe állati nyugtatók, esetleg ha még a kozmetikus sem bír vele, akkor meg lehet próbálni. De egy vérbeli kozmetikus megbirkózik a helyzettel.
Addig is, míg elviszed nyíratni, minden nap szánj rá 5 percet, nem többet, és piszkáld, fésüld, kefélgesd, gyengéden húzkodd a szőrét, tapogasd a lábát, a füleit, közben dicsérgesd, ha szépen tűri.
Nemrég beszélgettem egy kozmetikussal, ő mondta, hogy rettentő gáz kutyákat be tudnak hozni (persze ez nem a kutyák hibája), és még elvárnák, hogy ne nyírjon, csak bontson... elég karakán nő, ki is szokta küldeni a kedves gazdikat a szalonból, mert az ilyen elkényeztetett kutyákra még a jelenlétük is rossz hatással van. Aztán ha nem bír velük, akkor bódít, sokszor elég a sedalin is, de van olyan kutya, amit az orvos bódít be, mert máshogy nem vállalja és már minden környékbeli kozmetikus elküldte a kutyát. Nem értem, miért kell így elhanyagolni őket. Egyrészt a napi fésüléssel meg lehet előzni a gubancokat, másrészt hozzá lehet szoktatni a kutyát legalább a fésűhöz, keféhez. Ott van a kutya a gazdájával minden nap és még egy nyisszantást sem bír abszolválni, hogy legalább a csomót levágja... A kozmetikus meg küzdjön vele és ne legyen bunkó, mert ugye a gazdit is ki kell szolgálni jó képet kell vágni.
Kérdező: foglalkozz egy kicsit többet a kutyáddal! Ne másnak kelljen az idejét (pénzét) rááldozni és a kutyának is jobb, ha stresszmentesen lehet ápolni a szőrét fülét, karmait és még gubancok sincsenek a szőrében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!