Ezek a tünetek bűzmirigygyulladás tünetei igaz? Ilyenkor kérhetem a dokit hogy műtse ki neki?
Szeptemberbe kezdődött az egész,kutyám egyik tappancsa olyan szinten be volt gyulladva hogy sántított. Elvitttem dokihoz kaptunk kenőcsöt,jobb lett azért. Most a napokban megint észrevettem hogy furán megy séta közben,tappancsa most mind a 4 piros,és száraz. Elvittem dokihoz tegnapelőtt,kaptunk megint olyan kenőcsöt,és azt mondta ha nem múlik el 2 ünnep között akkor vérvétel mert lehet autoimmun betegség,de lehet szimpla betontól is az irritáció. Mindegy kinyomta a bűzmirigyét,mert hátulsó felére érzékeny,de neki soha nem ürült magától.
Hát azóta nagyon meg vagyok ijedve,karácsony hangulata mellett megvan az aggódás is.
Ma reggel észrevettem hogy egész reggel a fülét vakarja a jobbat,hát megnéztem tiszta gyulladt neki.
2 x bekentem aloe verával,de este meg elkezdte húzni a fenekét a földön (nem férges,túl van a féregtelenítésen ).
A széklete néha kemény,néha puha,néha hasmenés mindegy mit kap enni.
Utána olvastam ez a fül, a lábai, a széklet mind a bűzmirigygyulladásra utal,szerintem tuti ez van,27.-én ünnepek után viszem is vissza dokihoz.
Kérdésem az lenne hogy szerintetek is jó az "öndiagnózisom",valamint hogy kérhetem a dokitól hogy műtse ki neki? Csak a gond van vele..
Mert olvastam oldalakon hogy ilyenkor gyógyszeres,injekciós kezelés,antibiotikum a kezelés menete,de nem akarom hogy gyógyszerezzék,vegyék ki neki csak szenved tőle!
Igen csak azt nem értem hogy semmi haszna nincs a bűzmirigynek a mai világban,régen persze volt a párzásnál meg a harcoknál meg ismerkedésben a vadvilágban,de én kutyámnál már semmi haszna,csak a gond van vele folyton kiskora óta ilyen neki,ezért gondoltam..
Persze nem is akarom a dokinkat kioktatni.
Ma megyek vele vissza dokihoz,nagyon kíváncsi vagyok mit mond.
Most a szánkázás a földön,meg a fülgyulladás elmúlt de a tappancs maradt szárazon,jah meg a lábán a szőr is gyapjas nem fényes.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz,megírom majd mi volt dokinál:)
Köszönöm!
hát nekünk sajnos összetettebb.
Most értünk haza dokitól, azt mondta ez allergia lesz,mivel bűzmirigye már teljesen ki volt ürülve. Most 2 ünnep között nem végeznek allergia tesztet a központba,de azt mondta kezdjük a táplálékallergia teszttel,bárányos-rizses kaját eszik kutyám de lehet hogy a bárányt sokallta meg a szervezete.
Most vettünk dokinál egy hipoallergén vadas tápot 3 kg volt 5600 ft,szóval nem is volt drága,neki ez sokáig elég,aztán jövőhét csütörtökön megyünk vissza kontrollra hogy javult -e neki a dolog és az allergia tesztre.
Nem tudjátok az allergiateszt mennyibe kerül kb?
Ma már annyira fosik,hogy a lift elé fosott nem bírta tartani,nagyon megy a hasa,pedig tegnap kapott injekciót.
Nem tudom mi lesz vele,rettentően aggódok :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!