Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha beteg a kutyám kérhetem az...

Ha beteg a kutyám kérhetem az állatorvost, hogy altassa el?

Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de mi a baja? Mert ha olyan baj akkor a doki is mondja.
2014. jan. 7. 10:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Tavaly nyáron kijött a kutyánk fülén egy csomó kinövés, olyan volt mint a karfiol. Akkor elvittem az állatorvoshoz, kaptunk kenőcsöt, fülcseppet, minden nap kezeltem a fülét, de semmi javulás. Akkor az orvos leműtötte a kinövéseket és elmondta, hogy ha ez fél-egy éven belül kiújul, akkor valószínűleg rosszindulatú daganat, amit már nem lehet kezelni.

2 hónapja vettem észre, hogy újra karfiolos a füle, de most már mind a kettő. Mivel nyáron azt mondta az orvos, hogy ha ilyen hamar visszanő, akkor rosszindulatú daganat, ezért nem rohantunk vissza azonnal, csak ma vittem el a rendelőbe.

Ott viszont számonkértek, hogy miért csak most hoztam vissza, már rég kezelni kellett volna a fülét fülcseppel és kenőccsel (azzal, ami legutóbb se használt és közel 4ezer Ft volt). Kitisztították a fülét és közölte az orvos, hogy a kutyát ismételten meg kell műteni, jövőhéten menjünk vissza. Én viszont ezt nem tudom finanszírozni, amikor az előző műtét is 30ezer Ft volt 1 fül esetében. Valamint szerintem felesleges is, hiszen a legutóbbi műtét után is komoly fájdalmai voltak a kutyának és tulajdonképpen semmi értelme nem volt, mert újra kijött.

Ma délután elmegyünk egy másik állatorvoshoz, szeretnék hallani egy másik véleményt is.

Lehet, hogy szívtelennek tűnök, de szerintem az lenne a legjobb a kutyának, ha elaltatná az orvos. Szegény egész nap vakarja a fülét, ami így kisebesedik, vérzik és fáj neki. Arra viszont nincs pénzünk, hogy fél évente kifizessük a műtétet, gyógyszereket, vizsgálati díjakat. :(

2014. jan. 7. 11:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mást nem tehetsz,mint elviszed egy másik orvoshoz.Ott lehet más lesz a diagnózis.Ha nem tudod finanszírozni a kezelését,van olyan állatorvos,amelyik,ha már rosszabb az állapota,elaltatja.
2014. jan. 7. 12:00
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
szerintem egyelőre neked lenne a legjobb így, hisz nem akarsz rá pénzt költeni. amíg van remény, addig miért kéne elaltatni? ha fajtatiszta, akkor kérdezd meg a fajtamentőket, hogy segítenek-e? (keresnek egy gazdát, aki állja a költségeket és gondját viseli)
2014. jan. 7. 12:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy egy kinövésről az orvos szemmel megállapitja, hogy rosszindulatú daganat. vidd el máshova, ahol vesznek mintát, és elküldik laborba.
2014. jan. 7. 12:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Már az első orvosi látogatásnál kellett volna szövettan. Aztán megnézni, a tüdő tiszta-e? Mert, ha rosszindulatú rák és áttétes , ott is jelentkezik.

Ha nem rosszindulatú, egy fül vágás lehet, segítene megállítani. Vakarás ellen pedig gallért kell adni a kutyára.

2014. jan. 7. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Keress olyan állatvédő szervezetet,akik átveszik a kutyádat,kezeltetik,majd keresnek neki egy olyan új gazdát,aki meg tud adni neki mindent és anyagilag finanszírozni tudja az orvost.
2014. jan. 7. 14:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Voltunk a másik orvosnál is, ő is azt mondta, hogy a műtét lenne a megoldás. De azt nem tudja megmondani, hogy ez végleges lenne-e, vagy később újra kiújulna.

Sajnos a második műtétre nincs pénzünk, így marad minden a régiben. :(

A kutyus egyébként idén lesz 8 éves, fajtatiszta Westie.

2014. jan. 7. 18:42
 9/12 Hovarju ***** válasza:
71%

Lehet, hogy nem leszek népszerű, de azért leírom.

Ha úgy látnám, hogy a kutyának fájdalmai vannak és újra kiújul a dolog és a doki sem garantálja a javulást, én nem hagynám szenvedni.

Ha valóban menthetetlen és megkérném a dokit, hogy altassa el.

2014. jan. 7. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
ok, persze igazad van, ne szenvedjen. De egyenlőre ennél a kiskutyánál még mindig nincs meg az OK!!!!! talán ha az kiderülen, mondjuk egy szövettannal, akkor lehet, hogy a betegséget még gyógyitani is lehetne. én nem tudom felétek milyen orvosok vannak, akik szemre megmondják, hogy ez daganat, meg miegymás, nálunk még akkor is röntgen van, amikor a kutya csak bevágja a fejét az asztal szélébe, és lesz egy puklija.
2014. jan. 7. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!