Budapest közterületén (parkokban, játszóterek környékét is beleértve) szabályos-e vagy lehet-e póráz nélkül szabadjára engedni a kutyákat?
Utolsó!
Te azért nem engeded el a kutyád mert nem megbízható. Én meg elengedem mert megbízható. Egy csettintésemre teszi amit mondok. Épp ezért nem kéne mindenkit egy kalap alá venni.
19-es vagyok.
Utolsó, én ezt értem, engem nem kell meggyőzni. Az remek, ha ilyen profik vagytok a kutyáddal (nem negatív értelemben, hanem tényleg :) ), de sajnos a hozzád hasonlók vannak (sokkal)kevesebben, a kérdező ezért is általánosít.
Hozzánk is oda szoktak jönni póráz nélküli kutyák, én nem bánom, de sokszor a gazdi képtelen visszahívni a sajátját... Meg kiszaladt nem egyszer a kutya az úttestre vagy biciklis elé, kész életveszély épp ezért a belváros. Olyan kutya is volt, amelyik szó szerint kötözködni jött az enyémhez, gazdi 30 méterre kullogott, én szedtem le a kutyáját és zavartam el az enyémről. Meg kedvencem a csivava a városligetben. (Én imádom a csivavákat egyébként.) Odarohant csaholva a semmiből, gazdi valahol ordít hogy "Bubu gyere vissza", Bubu meg majd kifordult a száján, aztán szerencsére lenyugodott és összehaverkodtak az enyémmel, de mi van, ha egy kevésbé jófej kutyával találkozik össze? És nekem is szóltak már, hogy vigyem kicsit odébb a kutyát mert félnek tőle,, semmi baj,van ilyen és ezt én tiszteletben is tartom.
Na mindegy ezt csak szemléltetésképp írtam. Tényleg valami vizsgához kéne kötni, hogy melyik kutyát lehet szabadon sétáltatni, rögtön kevesebb konfliktus lenne. :)
"Így van. Más kategória. A kutyám pl. visszajon ha hívom ellenben a kisgyerekkel. "
Hűha! És itt nagyjából meg is reked a hatalmas tudománya a kutyusnak. :) A gyerek azért "picit" fejlettebb és hasznosabb lesz ennél.
Én nem szólom le a kutyásokat, én is szeretem a kutyákat, de ez a gyerekhez hasonlítgatás nagyon nagy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!