Csak közterületen kell póráz?
Azt hiszem elvileg: igen. (sajnos)
De Te ismered a saját kutyádat, a Te felelősséged, hogy ne tegyen semmilyen kárt se állatban, se emberben. Ha kontrolálni tudod és ebben biztos vagy akkor engedd szabadon mikor egyedül vagytok és hívd magadhoz ha jön valaki...
Sok sikert :-)
Köszönöm a válaszotokat!
És nincsene erre konkrétan valahol egy szabály? Mert kerestem,de nem találtam rá semmit...gondoltam,ti többet tudtok(mármint biztos ismertek valamilyen törvényt erre,ami modjuk nincs fenn neten). Sajnos nem hagyatkozhatok a "szerintemre" :)
A helyi rendelet szabályozza hol vagy köteles pórázat használni. De általában közterületen elvileg kötelező!
Az erdőben sem célszerű elengedni, mert jöhet egy buzgó vadász aki dúvadnak nézi és kilövi, elég ha tőled pár méterre van én nem vesz téged észre.
Köszönöm az utolsó hsz-t, csak sajnos a mi rendeletünkben nem említik,csak a közterületet...ezért gondoltam,h valami általános szabály van-e rá. Mellettem jön,nem kóborol. És nincsenek vadászok erre,mert a várostól pár száz méterre megyünk csak,arrafelé sok a kitaposott autóút,birkatanya is van arra,uh vadászok nincsenek,kb úgy kell elképzelni,hogy körbekerüljük a fél várost. Sokkal nyugisabb itt sétálni,mint ahol kocsik masíroznak,a parkok nem a kutyákkal,hanem részegekkel és tinikkel vannak tele. Ott el sem lehet engedni a kutyát.
Azért szeretem elengedni,mert ált nem egy tempóban haladunk,szaglászik,ugyanis az erdő tele van számára újabb és újabb illatokkal,és megáll, jelöl,továbbmegy egy nyomon, aztán mikor észreveszi,h előrébbhaladtam,utánamjön,majd megint nyomoz egy kicsit :) Kertes kutya,de még így is heti 4x viszem el az erdőbe(1,5-2 óra). De nem csak miatta sétálunk ennyit,hanem tök jó arra :) És vétek lenne pórázt csatolni rá. :(
Ismerem az erdészt, és van egy német vizslája :) Nem hinném,hogy utálja a kutyákat,de azért köszönöm a tanácsot, és ez valóban megfontolandó lenne,ha más helyen laknék(és nem ismerném). Köszönöm.
Amúgy meg minden kutyás arra sétáltatja a kutyáját,mert egyszerűen borzalmas, mik vannak a városban. Talán egy olyan "park" van, ahonnan még nem vagyunk kiszorítva. Az egy szerencsém,h közel lakom az erdőhöz,és nem kell fél órát csak azért gyalogolnom, hogy elengedhessem. De még így is sok kutya úgy éli le az életét,hogy nem jön ki a kerítés mögül :( Ez nagyon szomorú. Akik meg elviszik,lenézik őket,beszólnak nekik,és kiszorítják őket a városból :( hajjaj...:(
A 15:25-ös vagyok:)
Amit írtál az alapján szerintem nyugottan sétálhattok arra, pláne ha ismered az erdészt;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!