Mit tegyek, ha a kutyám harap?
Első kutyánk, és nagyon fel voltam készülve, mindennek utánanéztem, hogy ne neveljük félre. De mégis, kipróbáltam mindent, mikor harapott "sikítottam" és otthagytam, átmentem máshova, kipróbáltam az orra pöccintős módszert is, de csak rosszabb lett, ma úgy megharapta a lábamat, hogy nagyon vérzett. Kutyaiskolába szeretném vinni, de sajnos még egy darabig nem lehet, mert később hoztuk el, és az "eladók" semmilyen oltást nem adtak be neki, így még vagy 2 hónap, mire tudjuk vinni. 11 hetes keverék kutya
Tudnátok esetleg valami más módszert is? Vagy én szúrtam el?
Ez most komoly, hogy egy 11 hetes (!!!!) kutyával nem bírsz? :D
Találd fel magad. Ha a visítás nem működik, mennydörgő hanggal üvölts rá, hogy "NEM!", hajolj egy kicsit fölé, akár még dobbanthatsz is egyet a lábaddal, érezze, hogy most te bizony nagyon mérges vagy. Meg fog szeppenni, utána viszont hívd játékra, hogy kioldd a büntetést!
Orrára ne pöckölj, attól csak jobban belelendül a játékba.
Jól van, hát nem egy yorkie, volt, hogy úgy lefejelt, hogy bedagadt a fél arcom...
Amúgy azt is próbáltam, egy pillanatra megszeppent de kezdte elölről, nagyon nem érdekli az egész.
Kölyök kutyához okos ember nem hajol le, sem fölé. Igen kemény a kobakjuk.
Nem elég egyszer-kétszer megcsinálnod bármit is. Nem tudom, hallottál-e róla, de a kutyanevelés elég hosszadalmas. Kitartást és türelmet kíván.
Amikor vele vagy, készülj arra, harapni akar, és te legyél a gyorsabb. Előzd meg. Akár lábemeléssel, vagy kézzel távol kell tartani, úgy, hogy a mellkasát el tudjad érni. Amikor pattan, a leghatásosabb az ilyen megállítás. Ha rád tud fogni, szoríts le a felső szájszélét a fogaira. De amolyan valóban erősen. És legalább kettőig számolj el. Mellé mondjad azt a tiltó szót, amit akarsz használni. Mindig ugyanazt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!