Miért nem "divat" már a dalmata?
Figyelt kérdés
Szinte már egyet sem látok.2014. aug. 15. 22:41
1/8 anonim válasza:
Ne légy elkenődve. Én a környékünkön néha látok párat a városliget körül.
2/8 anonim válasza:
Hát, tényleg jól eltűntek. Sok ismerősömnek volt és ők mind nagyon panaszkodtak, hogy teljesen nevelhetetlen kutya, pedig nem a gazdákkal volt a gond, mert mind tapasztalt kutyások voltak és hozzáértők, sőt egyikük kutyaiskolát vezetett.
Én úgy gondolom talán ezért tűnhettek el, mert ilyen nehéz velük bánni és már többen kitapasztalták ezt a hátrányukat, ez tűnne ésszerű oknak.
Esetleg még közrejátszhat az is, hogy amikor olyan sok volt belőlük, akkor nagyban ment a 101 kiskutya láz, és sokan amiatt választották ezt a fajtát.
De valóban, ma már egyet sem látni, én legalábbis már kb. jó tíz éve nem láttam egyet sem.
3/8 anonim válasza:
Talán mert túl lett tenyésztve, magas a megbetegedés kockázata, főleg idegrendszeri bajok:/
4/8 anonim válasza:
Mert szemben az idealizált y101 dalmatával,a dalmata egyáltalán nem egyszerű,könnyen kezelhető kutya.A dalmata fajtamentés tele van dalmival,mert azért sajna egyesek még mindig szaporítják.Aztán nem tudják eladni.Meg jöttek az új kedvencek.
5/8 anonim válasza:
Nekem is van néhány ismerősöm, akinek volt, de ők is csak panaszkodtak rájuk. Szófogadatlanok és elég kényesek is.
6/8 anonim válasza:
Régen csomó volt a környezetemben, főleg a 2000-res évek elején. Igazad van tényleg eltűntek! Én imádom őket, kár, hogy én is kevéssel találkozom. :(
7/8 anonim válasza:
Én a múlt héten láttam egyet, példásan viselkedett :)
8/8 anonim válasza:
Minden lecseng egyszer, aztán újra divatba jön.Most a dalmata ezt a korszakát éli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!