Furcsa "viselkedés" a kutyámnál. Mi lehet a baja?
1. számú szabály NEM veszünk úgy kutyát ha etetésre is alig van pénz.
így vagy elpusztul vagy nem.
Kérdezzétek meg a dokit h lehet e részletre fizetni.
Felelőtlenség ellen sajnos nincs orvosság...
Vigyétek dokihoz, mert ilyen korban még bármilyen betegség elviheti, főleg ha nem volt rendesen oltva, mert arra se volt pénz. Normális dokival meg lehet beszélni részletfizetést, szóval egy próbát megér. De ha ilyen anyagi helyzetben vagytok, akkor a kutya érdekében inkább keressetek neki egy olyan gazdát, aki képes normálisan ellátni.
Fiatal fejlődésben lévő kutyának valóban nem jó a maradék. Ilyenkor nagyon fontos elemeket nem kap meg ami kihathat öregkorára. Ha nem lenne beteg amúgy maradékon is túlélné. De a túlélés és az élet közt is hatalmas különbség van.
Nyilván nem fogod elvinni állatorvoshoz az említett anyagi helyzetetek miatt. Reménykedj, vagy keress neki új gazdit. Ez a legtöbb amit tehetsz.
8. voltam. Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ne szégyelld felhívni a legközelebbi orvost és megkérdezni, hogy anyagilag mire számíthatsz. Hidd el, nem fognak elküldeni a fenébe, mert azt fogják látni, hogy téged érdekel az állat, de korlátozottak a lehetőségeid.
Biztatásul írok egy példát: Az én kutyám is kínlódott egy ideje a fülével, nehezen vittem el orvoshoz, mert sosem lapult pár ezer forintnál több a bukszámban. De végül megelégeltem és felhívtam a számomra szimpatikus magánklinikát, és megkérdeztem, hogy kb. összegben mire lehet számítani. Mondták, hogy az alapdíj 4.000 Ft plusz a gyógyszerek, ha kell. ok. elmentem. végül is azon gondolkodtam, milyen luxust is kell nekem megspórolnom, miről kell lemondanom, hogy a kutyám újra jól legyen?
Beállítottam a kutyával a rendelőbe, még az asszisztenstől pofátlan módon megkérdeztem, hogy elnézést, de 11.000 Ft van nálam, elég lesz ,ha ez meg az a gondunk? Kedvesen azt válaszolta, hogy "nyugodjak meg, a kutyát akkor is megfogják vizsgálni, mindent meglehet oldani." Végül 8.000 Ft volt vizsgálattal, gyógyszerrel mindennel. Beszélj velük, nem az az érdekük, céljuk, hogy meghaljon egy állat. mondd el a lehetőségeid és kérdezd meg, hogy mit tudnak tenni. Sokszor a maszekok erre hajlandóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!