9 hónapos amstaffom morogja az öreg kutyánkat. Mit tegyek?
"Ha már nem kell neki az étele, akkor nem zavarja hogy a nagy megeszi."
Most ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kicsi maradékát megeszi a nagy? Vagy oda oda megy hozzá evés közben is?
Mert ha igen akkor ne csodálkozz, hogy morog.
Szerintem nem jó az, ha elkerülünk egy problémát. Legyen megoldva. Egyik se mehet oda a másikhoz evés közben és kész.
Nekünk a konyhában 3, esetenként 4 kutya eszik egyszerre mindenféle probléma nélkül, pedig nem egy nagy konyha.
Meg kell tanulnia mindkettőnek tiszteletben tartani a másikat.
Én hagytam a nagyoknak, hogy megtanítsák a kicsinek, hogy ami nem az övé az nem az övé. Persze én tudtam, hogyan fognak reagálni. Az aktuális kicsi pedig azonnal megtanulta, hogy marad a saját táljánál és ha végzett a konyha közepéről nézelődik.
Ha a nagy nem zavarja a kicsit és az mégis morog, akkor jössz te a képbe. 9 hónaposan már tisztában kell lennie a nem jelentésével, szóval rászólsz, letiltod, megrángatod attól függ mennyire hallgat vagy nem hallgat rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!