10 hetes Amstaffom van, ha van kedve odajön a behívásra, ha nincs, akkor nem; Nem eszi a száraztápot, inkább éhen halna, pedig áztatással is próbálkoztam. Mit csináljak?
MINDEN behívásra jutalomfalat. Értelemszerűen kicsi adag.
Kaja kirak, max 10 perc elvesz. Ugyanez a következő etetésnél. Persze, már fele adag kitéve. Ha életben akar maradni, enni fog egyszer csak. Ha üres a tál, mehet a teljes adag neki.
Hogy hívod be?
Nem lehet, hogy egyszerűen csak az a táp nem ízlik neki? Próbáltál másikat?
van ilyen, onfejuek :)
majd nagyobb koraba suli.
tapot csereld le, markat nem irok, de dragabb taptol fostak, masik detto nem izlett nekik, probalgasad.
De, 10 hetes kutyának még nagyon sokáig valami jutit kell adni, ha odamegy. Felezd el a virsli karikát. Kicsi jutalomfalatot adjál neki. Ha sokat kap szerinted, kevesebb rendes ételt kell adni.
Kölyök, ha válogat, akkor nem éhes.
Teli tál mellett kutya még éhen nem halt, ne hagyd válogatni és még véletlenül se kezd el cserélgetni a tápját. Ha most engedsz neki, és elkezded májkrémezni, meg keverni ezzel-azzal, a saját életedet nehezíted meg. Rendszeres legyen az etetés, lehetőleg ugyanabban az időpontban, ennyi idősen még napi háromszor a táp etetési útmutatója szerinti adaggal (a sok jutalomfalat miatt csökkentsd az adagot). Kaja letesz, kap 10 percet, ha megeszi megeszi, ha nem elveszed. Eleinte nálam is bepróbálkozott, úgy három nap után feladta. Azóta akármit adok neki úgy tolja befelé, mint aki még sosem evett.
Ennyi idős kutyát meg bizony kajával lehet a legjobban motiválni, tehát amikor hívod, és odamegy hozzád szépen kapja a kaját. Én szoktam olyat is csinálni, hogy a komplett ebédet csak feladatok végrehajtásáért kapja meg, kicsit sokáig tart, de élvezi nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!