Mi a véleményetek ezekről a kutyatartókról?
Butaság, ezzel csak egyes nagyokos görcsös kutyatartóknak van baja, akik mivel nekik semmi természetes tehetségük nem volt a kutyatartáshoz, és úgy kellett magukba verniük és bemagolniuk kutyaiskolával meg könyvekkel, meg vannak róla győződve, hogy erre mások sem képesek, főleg nem gyerekek.
Hát én is így voltam. 10 évesen kaptam az első kutyámat, a pénzen kívül SOHA SEMMIBEN nem segítettek a szüleim, én sem akartam meg ők sem, senkinek sem volt ezzel semmi baja. Még az is évekbe telt, hogy a nevét megjegyezzék. Én etettem, én takarítottam, csak engem fogadott el gazdának, minden nap sétáltattam, amikor halálos beteg volt akkor rohantam haza ápolni ahelyett hogy játszottam vagy buliztam volna, kiképeztem valahol BH1 ÉS BH2 szint között volt, egyedül és önállóan tettem vele többféle engedelmes vizsgát, versenyeken is voltunk és úgy soha semmi baj nem volt vele. Az is butaság, hogy egy nagyobb kutyát nem tud a gyerek orvoshoz vinni. Igaz nekem csak közepes a kutyám, de velem is volt olyan, hogy 3 kutyával és egy macskával mentem orvoshoz gyalog, és senki sem segített, sem a családom, sem az orvos, se senki, és mégsem volt semmi baj. Mások meg a törpe Fifikét a fél családjuk segítségével sem tudták bevonszolni a rendelőbe... Számomra ez természetes volt és sosem értettem mi lehet itt a baj, mivel egyesek szerint ez annyira felháborítóan lehetetlen, hogy egyenesen hazugsággal vádoltak, mikor nekem olyan természetes, mint az hogy levegőt veszek... JA ÉS az ÉN nevemen volt az állatorvosnál 10 éves koromtól.
Én 12 évesen kaptam az első kutyámat. Mindig én sétáltattam, etettem, tanítottam 1 szó nélkül (ha beteg voltam, általában anyu vitte le, mert nem akarta, hogy betegebb legyek, vagy mások meglássák, h az utcán mászkálok, miközben az orvos kiírt). Az orvoshoz együtt járunk általában, vagy elvisz minket kocsival, mi meg haza sétálunk.
Szerintem kifejezetten jó, ha a gyereknek van háziállata, persze csak akkor, ha a szülő megtanítja a kulturált állattartás szabályait.
nekik olyan szüleik vannak ,akik felelősséggel ruházták fel a gyereket. és eleget keresnek ahhoz,hogy a gyermekeik megfelelő igényességgel lássák el kedvenceiket. ez tart úgy 14-16 éves korig :) de a legtöbben 13 évesen már nem ennyire felelősségteljesek . talán 200 ból 1 ! a kutya pedig természetesen a szülők gyermekévé válik :)
már a kérdés is provokál :) igen, egy gyerek egyedül ne tartson kutyát :) mert egyedül képtelen ellátni !
a kaja, a doki, az oltások : pénz-pénz-pénz !
egyszóval : gyerek egyedül ne tartson kutyát. szülői felügyelettel 100 %-os szülői felügyelet mellett .............az a szülőtől függ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!