SOS. Új kiskutyánkat hogy tudnám kintre szoktatni? Bent akarna csak az ágyunkban aludni?
Nem a kutya hibája, hogy most nem tudjátok nevelni. Visítani fog ha kint hagyjátok. Visítani fog, ha a lakásban határokat szabtok neki, meddig mehet. Vannak kölykök, akik nehezen nyugodnak bele, hogy szabályok vannak. Mert az alomban nem voltak.
Ki kell bírni azt az időt, amíg rájön a kutya, nem ér célt a visítással. A másik dalmatátok csak egy ugyanolyan fajtájú kutya volt. De, ahogy az embereknek , úgy a kutyáknak is különböző a természete. Nem a másik kutyátok klónja van most nálatok.
Csak felvilágosítalak, a kutya nem macska, amelyik rájár az alomra.
"Udvarra szerettük volna. DE. AKiktől vettük, ők bent tartották a házban őket."
Valószínűleg azért, mert volt eszük/szemük (esetleg mindkettő) és tudták, hogy a rövid szőrével nem kintre való.
"Próbáltuk éjjel hogy lent hagyjuk a konyhában, de két óra után feladtuk. Hogy fog igy kiszokni?"
Kiszokni? Most szoktatjátok rá, hogy ha egyedül marad, visítson.
"Mindent összepisil, kakil, pedig készitettünk neki almot, mert azt mondták szobatiszta. "
Azt is mondták, hogy macska? Mert ha nem, akkor valószínűleg kutya (már a fajta elnevezéséből ítélve), azok pedig nem alomba csinálnak. Nagyon sürgősen keressetek fel egy kutyaiskolát/házhoz járó kiképzőt, mondjátok el, hogy SEMMIT nem tudtok sem a kutyákról, sem a nevelésükről, és sürgős segítségre lenne szükségetek. Első körben jó lenne olyan fogalmakat elmagyaráztatni, mint a szobatisztaság, meg a következetesség.
Mint irtam nem kint lenne éjjel a kutyus, volt már dalmatánk aki télen igen bent volt a házban. Tudom hogy rövidszőrű és fázós. Szintén irtam, hogy van egy földszinti konyhánk, ahol alhatna és nem fázna, de nem akar, csak és kizárólag velünk lenni. És pont ez volt a kérdés,hogy hogyan érhetném el, hogy ne visitson amint nem lát bennünket. Mert nappal ugyanaz van. Ha nem lát senkit, akkor visit. Azt is tudom, hogy a kutya nem alomba végzi a dolgát, ezt a tenyésztő mondta, hogy nekik oda csinálta. Első éjjel nálunk is ez volt, de azóta nem.
Arról pedig tényleg nem én tehetek, hogy az előző gazdi az ágyba szoktatta. Azt hogy ezt én nem akarom, azért nem kell letudatlanozni az embert. Örök életben volt kutyánk...
Köszönöm a normális válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!