Miért kell mindenkinek Golden Retriever?
itt is láttam jó párszor, hogy "hol tudnék venni golden retriever-t?" .
Miért? Egyszer egy kutyasuli bemutatón a Golden Retriever -eknek külön műsorszámuk volt, mert sokan voltak.
Miért kell mindenkinek ez? Most ő a "divatkutya"?
Első kutyának viszonylag jó, bár amennyi elnevelt golden meg labrador szaporítványt láttam a sulin, egy életre elment a kedvem tőlük. Az tény, hogy általában nem hajlamos dominanciára, viszonylag könnyen elfogadja az irányítást. Csakhogy neki is kell irányítás, amit gyakran szépen elfelejtenek a gazdáik. Ismertem olyan goldent, aki letépte a kisfiú fél arcát, olyat is, akit folyton pórázon visznek, mert minden kutyával összebalhézik, és olyat is, akit még 5 évesen is kötődési tréninggel próbál a bal.fsz gazdája arra motiválni, hogy végre egyszer odamenjen hívásra.
Szóval alapvetően jó kutyák lehetnek, de ők sem önjáró robotok, szükségük van a nevelésre, még ha annyira nem is próbálkozik be, mint pl. egy roti.
22-olyant nem mondtam, hogy nem sétáltattam. Napi 3-szor szoktam.
Nem értem az utolsó mondatodat. ... Amugy tanulj meg magyarul, falun sem muszaj suk/sükolni...
ha már nem is ékezettel írsz, akkor mond meg mit jelent, hogy suk/sükolni?
na meg, hogy a kérdésnek semmi köze a magyar nyelvhez.
Ja, és unom már, hogy mindenki belém kőt, mert én a suliba teljesen másképp tanultam. Kultúra, és közösség... nem mond neked semmit?!
25: 11 évesen ilyent átélni elég 'szívás' (enyhe kifejezés) lehetett
26: Igaz, de táskába tömni egy kutyát, az már kínzás. a kicsiknek is. Ezek az filmek....
Most a golden, labi, amstaff, beagle, nj, BORDER :(((, meg a sok kis testű "társasági" kutya a menő...
Persze óccsóért, 20 alatt ha lehet...jó lesz az a kertbe, gyereknek, kirándulni, nem kell "pedigrés", nem akarják versenyeztetni...
Csak az utcában van 5 golden...3 kis előkertben él, séta minek, semmi foglalkozás, egyiknek még fű, bokor, talaj sincs!!! a helyén, csak beton és térkő :(
Az egyik házban korábban kennelben élt 3 kis társasági kutya télen-nyáron, nagy ritkán kiengedték őket. Vmi fertőzés miatt elpusztultak, a kennelt lebontották...majd a gyerekek rinyáltak kutyáért, mit kaptak, hát mi mááááást??? GOOOOOOOOLDEN-t, igen :P Pár hónap alatt szétcseszte a kertet. Nyáron még sétáltatták, játszottak vele, én is mentem segíteni oktatni, javult is. Aztán jött az ősz-tél, suli, sötét, a kutya maradt a kertben, fokozta a károkat...hetente 3-szor max kivitték egy kicsit sétálni, vagy bringa mellett full lefuttatni az izomtalan, nem mozgatott kutyát :O Erre már idén év elején kapott egy kennelt, a kis udvarnak kb. a harmadát lekerítették és csak ott lehet...heti 2-3, jó esetben 4 séta, aztán kész, viszlát, házba nem mehet majd, mert fujj koszos-szőrös, gazdik ősztől tavaszig nem lesznek kint, mert hideg-sötét-suli-ovi, séta sötétben ismét nem lesz...
Suk/sükölni = "mindig olyan helyeken sétáltassa"!
SétáltatJA, így mondjuk és ez nem hiszem, hogy vidéken másképp van.
Azért kötök beléd, mert te meg belekötsz egy tök normális kutyafajtába. Nem értem, mire célzol ezzel, hogy az utcán mutogatja. Ha te is sétáltatod, akkor te is mutogatod az utcán, erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!