Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell mindenkinek Golden...

Miért kell mindenkinek Golden Retriever?

Figyelt kérdés

itt is láttam jó párszor, hogy "hol tudnék venni golden retriever-t?" .

Miért? Egyszer egy kutyasuli bemutatón a Golden Retriever -eknek külön műsorszámuk volt, mert sokan voltak.

Miért kell mindenkinek ez? Most ő a "divatkutya"?

2014. aug. 13. 06:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nekem sosem kéne retriever. Szépnek szép, de a belső tulajdonságai engem inkább taszítanak, mint vonzanak. Kezdve a kajaőrületétől az eltúlzott jajmindenkinekannyiraörülök stílusáig. Biztosan ezek másnak jó tulajdonságok, de engem kikészítene.
2014. aug. 13. 07:49
 12/35 anonim ***** válasza:
87%
Előző na igen, és ezeket főleg azok látják, akik nem egy kiránduláson találkoznak retrieverrel, hanem akik lakótelepen laknak és kutyáznak. Na én inkább vennék 2 staffit, mint egy retrievert. És ezért is lesz nekem rottweilerem, és jólneveltebb lesz, mint egy neveletlen golden. Itt is van vagy 10, abból kb 2 aránylag meg van nevelve. Egyik goldentől a gazdája a labdát képtelen elvenni, akkor mennek haza, amikor a kutyuska úgy gondolja. Más labdáját ellopja és kénytelenek hazavinni és kivárni, míg az méltóztatik elengedni némi természetesen mi miatt, hát KAAAAAJAAAAAA miatt! Mert azért bármit. A másik golden szuka már nemegy szinténszukának ment a torkára. Mert domináns és mert ő a falkavezér a családban és mert úgy sétálnak, mint Károly bácsi és frakk. De persze ezeket nem győzik taperolni a kisgyerekesek. Mert annyira cukik. Na ja. Igaz én nem örülnék, ha az enyémet sétáltatni, de mivel az enyém egy németjuhász, fekete és hegyes a füle, pórázon mellettem jön és senkihez nem akar odamenni, de még így is átmennek a túloldalra és gyilkos szemekkel néznek meg beszólnak. Hát nyalják ki.
2014. aug. 13. 07:57
 13/35 anonim ***** válasza:
Javítás: Igaz én nem örülnék, ha az enyémet fogdosnák
2014. aug. 13. 07:59
 14/35 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nem akarom bántani a yorkikat, de a mi ismerőseink között nagyon soknak van yorkija. Inkább azt tartom divatkutyának mint a a Goldit!

A kérdező ismerősei között meg inkább Goldik vannak, így ő azt tartja divatkutyának...

2014. aug. 13. 08:22
 15/35 A kérdező kommentje:

10-es: Én bár kisvárosban (igaz, a szomszéd falu nagyobb, szóval inkább falunak mondom ahol élek) itt a legtöbb embernek keveréke van. De van egy labradoros aki 1-2 éve vehette a kutyáját. 13 éves lány, szóval még nem igazán tudhassa, hogy-hogy kell nevelni, mert csak tengerimalacai voltak eddig. Szóval Antibiotikumokkal meg ilyen dolgokkal tömi tele a kutyát, és egy NAGYON KICSI kerítésbe van beletéve a Labrador. De a kutya, olyan, hogy ha valakit meglát, akkor szökik rá, és harapja meg a kezét stb. Engem NEM egyszer harapott meg! De mindig olyan helyeken sétáltassa, hol olyan szűk az utca, hogy ha középre kiáll, akkor mindenkit meg tud harapni.

Persze felnőtt társaságába nagyon korlátozza, mert úgy-e azok tudják jelenteni a szülőknek. De MINDIG olyan helyre viszi, hogy jól tudja mutatgatni (mert mint mondtam, itt ritkán van fajtatiszta kutya). S őt nem érdekli, hogy 3-9 évesek vannak ott. S minden alkalommal, amikor engem megharapott, akkor a gazdája csak röhögött rajtam.

És amikor a mezőre viszi sétálni (mert néha azt is szokta) akkor magával visz egy vasbotot. És ha a kutya nem arra megy, ahova ő akarja, akkor üti.

És ezért nem csodálkozok, hogy miért ilyen a kutya, de nem csak ő az első labrador, akit veszettül láttam. + Golden Retriever-eket is láttam ilyen helyzetbe.

2014. aug. 13. 08:28
 16/35 anonim ***** válasza:
Ha labradoros tapasztalatod van ,akkor miért Golden Retriever szól a kérdése?
2014. aug. 13. 08:33
 17/35 A kérdező kommentje:
mert több kérdést stb-t láttam Goldenekkel. És kíváncsi voltam, hogy igaz-e az az állítás, hogy ő a mostani divatkutya.
2014. aug. 13. 08:36
 18/35 anonim ***** válasza:
77%

Az életben nem kéne se labrador, se golden.

Minden reklámban, családi nyál-filmben, táposzacskón ez a két fajta van. Én még személyesen nem láttam kínai kopasz kutyát, vagy kaukázusit tápos zacsin, de még talán staffit sem.

Két staffim van, a szukámat 5 hónaposan megtépte egy, a környéken lakó goldi-labi keverék, aki ha nem nyom 50 kilót, akkor egyet se (ha láttál már kövér kutyát, húú). A kutya futópórázon van egész nap, mert b*szik a gazdájára, aki egy lézerpöttyel futtatja a kutyáját úgy, hogy az pórázon van.

Van egy fajtatiszta golden is a lakótelepen, de az meg annyira labilis és félős természetéből adódóan, hogy a saját gazdája gyerekét megmorogta, mert a kislány a háta mögött ment el. Sosem bántotta senki, mindentől fosik, és akkor támad is.

Soha nem kéne egyik sem.

2014. aug. 13. 08:51
 19/35 anonim ***** válasza:

Fajták jönnek mennek, szóval azt azért nem mondanám, hogy ez "a divatkutya". Ez is divatkutya. Meg persze van, aki használja is arra, amire való, meg ért is hozzá.

Mivel az aktuálisan felkapott fajtákat (illetve azok keverékeit) sokan tartják, azok közül sokan nem értenek a kutyákhoz. A yorki sem egy rossz kutya, munkakutya, csak mivel sok buta libának tetszik, így csak rontják a fajtáról kialakuló közvéleményt.

A golden sem egy rossz fajta, de azt én sem értem, hogy akárhány kérdést feltesznek, hogy nyugodt, kedves családi kutyát szeretnének, kinti tartásra, a válaszok többsége vagy a golden vagy a labrador, holott családi kutyának néhány kivételellel szinte bármelyik fajta megfelel, de a keverékek is ugyan olyan jól helytállnak.

2014. aug. 13. 08:58
 20/35 A kérdező kommentje:
De még mindig nem értem mi ez a "divatkutya" mánia! Nekem direkt olyan kutyáim vannak/voltak, amik házőrzők. Persze, játszódtam velük, és szerettem is őket. De mégis nem arra használtam, hogy az utcákon villogjak.
2014. aug. 13. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!