Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát javasolnátok...

Milyen kutyát javasolnátok kertes házba kisgyermek mellé?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy a nyáron kertes házba költözünk a férjemmel és a 2 éves kisfiammal. Olyan kutyafajtát keresünk, ami gyermekszerető, nyugodt. Kinti kutya lesz alapvetően, de természetesen télen ha hideg lesz, akkor a házba is beengedném. Közepes vagy nagytestű kutyára gondoltam, ami azért némi elrettentő erővel is bír a betörők ellen. :-) Milyen fajtát javasolnátok?
2010. jan. 13. 17:56
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Berni pásztor elsősorban. Bírja a hideget, gyereket, végtelenül türelmes, jámbor jószág, gyerek mellé teljes biztonsággal ő való.
2010. jan. 13. 19:22
 22/38 anonim ***** válasza:
Boxer, amerikai bulldog, mindegyik gyerekszerető, kinézetre meg elrettentőek:)
2010. jan. 13. 19:51
 23/38 anonim ***** válasza:

18.06os vok

majd írd meg melyik kutyafajta nyerte el a tetszésedet és segítek szívesen utána nézni jó tenyésztőt találni ha kell a segítség akk írj e-amilt

2010. jan. 13. 20:33
 24/38 A kérdező kommentje:
Hú de sok választ kaptam! Nagyon köszönöm mindenkinek! Azért keresek elsősorban olyan kutyafajtát, amelyik viszonylag sokáig él, mert a kisfiam valószínűleg túléli a kutyust és azért egy tizenéves gyereknek már könnyebben magyarázom el, hogy mi is történt a kutyusával, mint egy ovisnak vagy kisiskolásnak. A betegest meg úgy értettem, hogy ha jól tudom néhány fajtánál vannak ilyen speciális fajtabetegségek. Némelyik kutyafajtát állandóan orvoshoz kell vinni. Na ilyet nem nagyon szeretnék. Nyilván ha beteg lesz a kutyus, akkor irány az állatorvos, de nem nagyon szeretnék olyan fajtát, ahol halmozódnak az ilyen problémák. Nem kifejezetten házörzőt keresek, de azért nem árt, ha némi elrettentő erővel bír a külseje (tehát mondjuk nagyobb mint egy palotapincsi). Még keresnem kell képeket a fajtákról, mert van egy-kettő amit nem igazán tudok így névről hova tenni, de majd beírom mit döntöttünk. :-) Köszönöm mindenkinek!
2010. jan. 13. 21:31
 25/38 anonim ***** válasza:

Második vagyok: mi bajod a pincsivel?:D nekem is van olyan kutyám :D én csak Pekingi Palota Pit Bull-nak hívom :D:D:D elrettentő a külseje XD Na jó nem fogja széttépni a betörőt de amúgy jó jelző kutya :D

Nézd meg itt milyen izmos teste van látszik hogy pit :D:D (le lett vágatva szőre)

[link]

Itt meg velem :)

[link]

De amúgy csak vicceltem amúgy is szoba kutya kintre ne vegyél csak ha bejárhat a lakásba ölelgetni tökéletes főleg kisgyerekeknek mert imádja :)

[link]

2010. jan. 13. 21:51
 26/38 anonim válasza:
Én asszisztensként dolgozok állatorvosnál, és az eddig érkezett válaszokkal egyet értek. Még kiegészíteném néhány saját tapasztalattal: a spánielek közül csak a cavalier-t ajánlom, mert az angol cocker nagyon domináns, nem szereti a gyerekeket, szóval őt NE. A bordói dogot nagyon ajánlom, sok tenyésztő ajánlja és akikkel én találkoztam, mind nagyon kedvesek voltak. Sajnos a magyar vizsla rajongókat kiábrándítom, hogy több ízben mondták már, hogy magyar vizsla morgott már gyerekre, sőt egyszer el is kellett altatni egyet, mivel több ízben harapta meg a kisgyereket. És mielőtt lehurrognak, nekem is volt magyar vizslám, imádtam, de nagyon heves és nagy mozgásigényű kutya. Ha nincs ideje az embernek, hogy fizikailag és szellemileg lefárassza, akkor máson vezeti le a feszültséget. Ha nagytestű kutyát akarsz, ajánlom az északi fajtákat, például a malamut és a husky. Sajnos elég szökős fajták, talán a malamut nem annyira, de gyerekbarát és elég elrettentő a külsejük. Nekem bevállt, mivel egy malamuttal nőttem fel. Amúgy a nagy "maci" kutyák, mint a leonbergi, bernáthegyi, közép-ázsiai juhász nagyon ajánlom, jó házörzők is mellékesen. A pulinak, puminak, mudinak nagy a mozgásigény. A sheltie nagyon jó választás, de attól nem rettennek el a betörők. A dalmata is jó, csak buta fajta.
2010. jan. 13. 22:00
 27/38 A kérdező kommentje:
Helyes amúgy a kutyusod (a pincsi), de én elsősorban kinti kutyust keresek. Nem vagyok tisztaságmániás, de azt azért nehezen viselném, ha bent minden tiszta szőr lenne és befeküdne az ágyba. Nem azért mert nem szeretem, hanem pusztán csak higieniai okokból. Lesz egy szép kis háza odakint, akár még a fűthetőtől sem zárkózom el de én kifejezetten nem szobakutyát keresek. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a páromnak is inkább a közepes- és nagytestű kutyák tetszenek. Az előzőek alapján hajlok a bernáthegyire, bár a párom szerint még gondoljam át, mivel a nyarak nem ép tömött bundabarátok errefelé. Akár amúgy egy bernáthegyit is meg lehet nyiratni nyárra? (onnan indulok ki, hogy a nővérem a tibeti terrierét rendszeresen viszi "fodrászhoz")
2010. jan. 14. 08:59
 28/38 anonim ***** válasza:

1806os vagyok :D

ne nyirasd meg akkor jobban szenved majd mert télen fűt nyáron hűt a bundája

biztos van árnyékotok (tuja , fa )reggel kimész lelocsolod az árnyékot és az ott hűvös lesz meg sok vizat adni neki meg mi vettünk a kutyáinknak egy olcsobb gyerkőc medencét és abban áztatta magát nagyon ari volt

ha kell segítek tenyésztőt is keresni / ajánlani

FONTOS: a bernáthegyi sokkal többet eszik mint a labrador vagy a vizsla de nagyon jó választás

Élettartama: 11 év. (ez azért van mert a kisebb kutyák tovább élnek a szivük miatt)

Viselkedésének jellegzetességei:

Intelligens, gyengéd és megbízható fajta. Szereti a gyerekeket. Hidegben érzi magát igazán jól. Nagy mérete miatt a tartása, étkeztetése biztos anyagi hátteret igényel. Ez az eb jó természetű, barátságos, kiegyensúlyozott. Kimondottan érzékeny a haragos szavakra és az otthonban uralkodó légkörre. A családjával szemben odaadó, gyakran kimutatja szeretetét, és nem kedveli, ha valamiből kihagyják. Nem ugat sokat. Ha szükséges, megvédi gazdáját és annak otthonát, de nem ez az elsődleges feladata. A felnőtt példányok általában nyugodtak, de vannak mozgékonyabb példányok is, főként a rövid szőrű kutyák között. A bernáthegyi jól kijön a gyerekekkel és a többi kutyával egyaránt. Általában a háziállatok sem jelentenek gondot a számára. Más kutyákkal jól megfér, de azt nem tűri, hogy azok erőszakosan viselkedjenek vele. A becsületes szándékú idegenekkel szembeni magatartása a közöny és a barátságosság között változhat.

2010. jan. 14. 09:09
 29/38 anonim ***** válasza:

1806os vagyok van rövid szőrű bernáthegyi is csak ritkább [link]

[link]

2010. jan. 14. 09:12
 30/38 A kérdező kommentje:
Egyre szimpibb a bernáthegyi. :-) Hát az élelmezésnél én arra gondoltam, hogy tápot kapna meg mondjuk főtt husit. Konyhai maradékot semmiképpen nem adnék neki, mert egyrészt elég fűszeresen főzünk, másrészt meg szerintem nem kutyának való. Szóval szerintem a kutyusnak külön csinálnék hamit majd. Bár gondolom a tenyésztő úgyis elmondja majd, hogy mivel kell etetni meg mennyit kell neki belőle adni, meg mire kell figyelni. Még soha nem volt kutyusom, szóval elég amatőr vagyok a témában, de majd utánaolvasok. A másik fontos dolog az ár. Jól gondolom, hogy egy 100-150ezerből már kapok egy törzskönyvezett példányt? Vagy kb. milyen árban mozognak?
2010. jan. 14. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!