Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan szerezzek Border Collie-t?

Honnan szerezzek Border Collie-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régi vágyam egy BC, de eddig nem éreztem magam elég felkészültnek ehhez a fajtához. 5 éve kutyázok rendszeresen, állatmentőknél vagyok önkéntes, sok fajtával vannak tapasztalataim. Jelenleg is van nálam egy elég makacs kutyus, de tudok vele bánni (nem verem agyba-főbe, ne tessék félreérteni). Jövő nyáron szeretnék egy kiskutyát. Sportolni szeretnék vele hobbi szinten, versenyre nem vinném. Néztem kenneleket, de nem szeretnék 200ezer forintért venni egy kutyát azért, hogy aztán ne vigyem versenyre.

Szóval Borderesek ti mit ajánlanátok? :)

2014. aug. 10. 16:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
az egyik már nincs az országban, a másik nekem nagyon úgy tűnik, hogy már nem működik, vagy alig-alig, hogy sikerült pont őket kiválasztani? :D
2014. aug. 10. 17:42
 12/22 anonim ***** válasza:
amúgy meg már írtam, a kenneleknél kérdezősködj, ne itt. ott sokkal többet tudhatsz meg ;)
2014. aug. 10. 17:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Már én is néztem, azért írtam, hogy ne nézze senki. :D Azért kérdezek itt, mert a (lelkiismeretes) tenyésztők nyilván megmondják, ha nincs olyan kutya, amilyen nekem kell, de azért valószínűleg a saját kutyái közül ajánlja. ritka az olyan, hogy egy másik kennelt ajánl...:)
2014. aug. 10. 17:52
 14/22 anonim ***** válasza:
Meg attól is függ milyen színűt szeretnél
2014. aug. 10. 18:29
 15/22 A kérdező kommentje:
Fekete-fehér tetszik évek óta, de tulajdonképpen mindegy. Nem a színe a lényeg...felőlem zöld is lehet, piros szemekkel, akkor is szeretném. Csak ne kiállításra való kutya legyen, hanem inkább olyan amelyik sportra. :)
2014. aug. 10. 18:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Egyébként neked van Bordered? :)
2014. aug. 10. 18:51
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

8/11/12 - igen, van borderem. kennelt viszont nem fogok ajánlani neked, több okból se, sajnálom :( azért ne itt kérdezősködj, mert ha ajánlani is fog valaki, nagyon különböző dolgokat ajánlanak, mindenki a saját kedvencét. az meg nem feltétlenül az, amire neked szükséged van.

sportra szeretnél kutyát, de én nem ajánlok munkavonalút, neked nem arra van szükséged. vannak még szerencsére olyan kennelek, ahol olyan show-borderek vagy kever vonalú kutyák vannak, akikkel lehet még sportolni, de talán nem akkora nagy kihívás őket tartani, mint egy munkavonalút, akihez azért tapasztaltabb gazda kell (hobby sportra nem is fognak neked ilyet adni illetve az áruk is húzósabb néha).

alapvetően a két kennel, amit kinéztél, szerintem megfelelne neked, csak nem pont ők :D

2014. aug. 10. 19:20
 18/22 anonim ***** válasza:
Meg olyan kenneleket is nézhetsz amik most indultak,mert valószínű ott sem annyira sok a kölykök ára.
2014. aug. 10. 19:41
 19/22 anonim ***** válasza:
Hát pedig hobbi sportra szinte biztos, hogy csak show kutyát kapsz. Munkakutyát nem adnak olyan helyre ahol csak ugra-bugrizni akarnak vele meg frizbizgetni. Nem erre vannak kitenyésztve,hanem sok-sok munkára, versenyre. Attól pedig, hogy te nem akarsz versenyezni, egy kutya ára nem lesz olcsóbb. A border ára amúgy sem kevés, de egy kennelbenegy adott ccélra tenyésztettkutya nem fog vveszíteni az értékéből és az árából azért mert nem akarsz vele versenyezni. Ritka hogy egy alomban "selejtes" kutya születik és emiatt azt mondják, hogy oké ezt olcsóbban adom. És mint ahogy említettem nincs sok választásod, kénytelen leszel show kutyát venni mert munkakutyát nem adnak el hobbira.
2014. aug. 10. 20:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem van :)

Au. Vörös.

2014. aug. 10. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!