Ez lehet dominálás? Lent!
Figyelt kérdés
A kutyám (1 èves havanese), van amikor a szobában vagyunk ès látom,hogy elkezdenè hágni az ágyát. Egyből rászólok,ès rögtön elmegy az ágyától,ès idejön a lábamhoz lehajtott fejjel,szóval tudja hogy rosszat akart csinálni. Soha nem engedtem hogy csinálja. A lábunkkal egyáltalán nem próbálkozik. Nem csak akkor csinálja,amikor a szobában vagyunk,mert van amikor hágás közben lèpek be a szobába,rászólok,ès egyből abbahaggya. Viszont az aggaszt,hogy amikor a szobában vagyunk,akkor is megpróbálja..szerintetek helyrekell rakni a sorrendet?2014. aug. 8. 20:14
1/8 anonim válasza:
Eleget van mozgatva, sétáltatva az a kutya? Simán lehet pótcselekvés is.
2/8 anonim válasza:
Gondolom alaposan el van kényeztetve, ahogy szokott lenni az ilyen fajta kutyáknál. Ezen kéne változtatni és többet mozognia, tanulnia, tessék lefárasztani. És lehet az ivartalanítás is segítene.
3/8 A kérdező kommentje:
6 hónaposan ivartalanítottuk. 7 hónapos korától kezdve kutyasuliba járunk,itthon min 2 órát foglalkozok vele(tanítás/játèk). Naponta min 4-szer megyünk le vele sètálni mindegyik kb fèl ,főleg így nyáron(szóval kb egy nap 2-2,5 órát sètál.) Tudom hogy mindenki egyből elítèli a kistestű kutyákat,de èn nem akarok kis elkènyesztetett ugatós kutyát,ezèrt szeretnèk segítsèget kèrni :)
2014. aug. 8. 21:34
4/8 anonim válasza:
Hát akkor lövésem sincs, de én a helyedben elkezdeném tiltás helyett rögtön büntetni, hogy megtanulja, hogy nem csak arról van szó, hogy ezt abba kell hagynia, ha rászólnak, hanem eleve el se kezdje.
5/8 A kérdező kommentje:
Rendben,akkor büntetem is. Ès mivel büntessem,hogy azèrt ne legyen túl kemèny,de èrtse meg,hozy nem szabad?
2014. aug. 8. 22:07
6/8 anonim válasza:
Hát ha nincs kialakult büntetésetek, akkor például foghatsz egy fél literes-literes flakont, benne pár szem kaviccsal (csak annyi kell, hogy zörögjön), és szó nélkül hozzávághatod, ha ilyet csinál. Hogy mennyire erősen, meg mennyire kell konkrétan eltalálni a kutyát, az rajta múlik, lehet, hogy elég csak melléejteni, de tutira nem okoz fájdalmat akkor se, ha véletlenül telibe fejbetalálod (hacsak nem fél méterről dobod, de akkor meg általában elég a fenekéhez zörrenteni). Ha lehet, ne is lássa, hogy tőled ment a cucc, rá se nézz, miután elhajítottad a flakont. Utána se kell se szidni, se semmi, csak kerüljön bele a kutya fejébe, hogy ha hág, akkor automatikusan valami olyan fog történni, amit baromira nem szeretne, igazából ez a lényeg, akárhogy is bünteted.
7/8 anonim válasza:
Szia!Az én kan havanese keverékem is ezt csinálta mindaddig amíg ki nem cseréltük az ágyát fára.Puha kör alakú ágya volt, pont betudta fogni a lábai közé mert ilyen hurka szerűség volt a pereme.Kicseréltük neki egy négyszögletes fa ágyra amiben csak párna van, nah azóta csak egyszer próbálkozott amikor megkapta pár hónapja azóta se.A mienk se csinálta lábon, csak azon a nyamvadt ágyon, én is nagyon mérges voltam miatta, de így megoldódott legalább.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!! :) ő is kan,ès neki is olyan ágya van,amit pont be tud fogni,ès puha..nagyon ritkán csinálja,de lehet hogy akkor ágycsere lesz :)
2014. aug. 9. 11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!